anadoluverumelimedya.com

CHP’li eski vekiller sahaya çıkıyor

CHP’de Meclis’i devre dışı bırakan anayasa değişikliği ile ilgili halkoylaması öncesinde seferberlik ilan edildi. CHP, yürütülecek kampanyada 7’den 70’e herkesi harekete geçirmeyi hedefliyor.

Reklam alanı

CHP’de Meclis’i devre dışı bırakan anayasa değişikliği ile ilgili halkoylaması öncesinde seferberlik ilan edildi. CHP, yürütülecek kampanyada 7’den 70’e herkesi harekete geçirmeyi hedefliyor.

Halk oylamasında, eski ve yeni ayırımı yapmaksızın partide bugüne kadar milletvekili, bakan, yönetici olarak görev yapan yaşlı ve genç ayırımı yapılmaksızın herkese görev verilmesi planlandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Pazar günü bu amaçla yapılacak toplantı için bin 500 eski partiliyi mektupla Genel Merkez’e davet etti.

Kılıçdaroğlu, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“16 Nisan Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun halk oylamasına sunulacaktır. Bu anayasa değişikliği TBMM’de vücut bulmuş milletin kayıtsız şartsız hakimiyetini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bizler bu referandum sürecinde Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve parlamenter sistemimizi korumak için koordineli çalışmak ve ortak ses çıkarmak zorundayız. Bu süreçte sorumluluk üstlenip çalışmak isteyen tüm yol arkadaşlarımızı 26 Şubat Pazar günü Genel Merkezimizde düzenleyeceğimiz toplantımıza bekliyoruz”

Toplantıya SHP, CHP ve DSP’de milletvekilliği, bakanlık ve yöneticilik yapmış çok sayıda siyasetçinin katılması bekleniyor. Yapılacak toplantıda eski milletvekillerinin nerelerde görev almak istedikleri belirlenerek görevlendirme yapılacak. Toplantıya CHP eski Genel Başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen, SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ve CHP eski grup Başkanvekili Ali Topuz ve Orhan Birgit gibi çok sayıda eski parti yöneticisi ve milletvekilinin katılacağı bildiriliyor.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.