anadoluverumelimedya.com

McCain’den PYD’ye ağır silah sözü

PKK’nın paravan örgütü SGD’nin yöneticisi, kendilerini ziyaret eden ABD’li savaş kışkırtıcısı Senatör John McCain’in, silah desteği sözü verdiğini söyledi.

Reklam alanı

Sputnik’te yer alan habere göre McCain, Tayyip Erdoğan’la görüşme yapmadan birkaç gün önce gittiği Ayn El Arap’ta PYD, YPG ve SGD yetkilileri ile görüştü. Görüşmede silah desteği sözü verdi.

‘MCCAIN’DEN AĞIR SİLAH İSTEDİK, DESTEK VERECEKLERİ SÖZÜNÜ VERDİ’

Konuyla ilgili konuşan SGD yöneticisi, ABD’li Cumhuriyetçi Senatör John McCain’in 4 gün önce Ayn El Arap’a geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

“John McCain, Rakka operasyonu kapsamında görev alan ve bizlere danışmanlık yapan ABD askerlerini ziyaret etmek, onlara moral vermek ve bizlerle görüşmek amacıyla Kobani güneyine yani Rakka’nın kuzeyine geldi. Senatör ABD’ye ait askeri bir helikopterle Kobani güneyindeki Ğerapışk köyü yakınlarındaki ABD askerlerine ait üsse geldi. Gelişi öncesi bize de haber verildi. Biz de üssün çevresinde gerekli önlemleri aldık. ABD’ye bağlı askeri üste senatör önce ABD askerleri ile görüştü, daha sonra bizlerle görüştü. Görüşmede IŞİD ile mücadelede ABD’den daha fazla silah ve destek talebinde bulunduk. Özellikle ağır silahlar istedik. Kendisi silahlı kuvvetlerden sorumludur aynı zamanda. Kendileri de destek vereceklerinin sözünü verdi. Görüşmede ayrıca, ‘Türkiye’nin Menbic’e saldırırız’ tehdidini de konuştuk. Rakka operasyonunda gelinen son durumu kendilerine aktardık. Ayrıca Deyr ez Zor operasyonunu da konuştuk. Kendisi bize Deyr ez Zor’un IŞİD’den alınması durumunda, örgütün maddi kaynaklarının kurutulacağını aktardı. Görüşme gayet olumlu geçti. Bizleri ziyaret ettiği için kendisine teşekkür ettik. Mc Cain, Kobani’de birgün kaldı, sonrasında Kobani’den ayrıldı.”

aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.