anadoluverumelimedya.com

Komutanlar türban yönetmeliğini değerlendirdi

Komutanlar; Milli Savunma Bakanlığı’nın TSK’da türban takılmasını serbest kılan yönetmeliğini aydinlik.com.tr için değerlendirdi

Reklam alanı

TÜRBAN YÖNETMELİĞİNİN İÇERİĞİ

Düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği’nin “Genel Hükümleri” bölümüne eklenen maddede, “Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri mensubu bayan subaylar, sözleşmeli subaylar, astsubaylar, sözleşmeli astsubaylar ve askeri öğrenciler ile bunların adayları ve kursiyerleri, resmi üniformalarıyla birlikte şapka, bere veya kep altına başlarına taktıkları üniforma renginden istihkak olarak verilen desensiz giysileri yüzlerini kapatmayacak şekilde takabilirler” ifadeleri yer aldı.

Aydinlik.com.tr olarak konuyu, FETÖ’nün bir dönem hedef aldığı ve Ergenekon/Balyoz kumpaslarıyla hapse attığı komutanlara sorduk.

‘BÜYÜK EKSİK GİDERİLDİ(!)’

Emekli Tümamiral Semih Çetin:Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli eksikliklerinden bir tanesi giderildi(!) Bundan sonra TSK’yı kimse tutamaz(!) Buna ne denilebilir ki…

‘TSK’NIN BİRLİĞİNE DARBE’

Emekli SAT komandosu/ Albay Ali Türkşen:Türk Silahlı Kuvvetleri’ne siyasetin girdiğinin ve bundan sonra daha da fazla gireceğinin en bariz göstergesi bu karardır. Fiziki olarak işlerini sürdürmesindeki güçlük bir yana türbanın siyasi simge olduğunun göstergesidir. Bu uygulamanın TSK morali üzerine olumsuz etkisi olcağını değerlendiriyorum. TSK içerisnde ikilik yaratacaktır. Amir ile memur arasında çok büyük sıkıntılara sebep olacağından hiyerarşiyi sarsacaktır. Tamamen TSK’nın içerisine siyasetin olumsuz etkilerinin gireceği bir uygulama olacağını değerlendiriyorum. Çok da vahim olduğunu değerlendiriyorum. Etkileri basit olmayacak. Eğer, “Türkiye Cumhuriyeti’ni biz kökünden değiştirmeye karar verdik” diyorlarsa açık açık onu söylesinler. 16 Nisan’da zaten bunun alt yapısını yapıyorlar. Onun küçük küçük yapı tyaşları. Eğer “evet” oylarını artırmak için yapıyorsa hoş değil, bel altı vuruş. Eğer TSK komuta kademesi de buna herhangi bir tepki vermiyorsa onlar da rejim değişikliğini kabul ediyorlardır.

‘TÜRBAN SİYASİ SEMBOL’

Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş: Bu referandum için oynadığı kozlarından bir tanesi, daha önce polis teşkilatında da yapmışlardı. Orada da çok tutmadı. Bu onaylayacağımız bir uygulama değil. Siyasi bir mesaj. Üniformanın ve yapılan görevlerin kıyafeti var. Her meslek kendine uygun kıyafetle yapılır. Ordu içerisine Siyasal İslamın simgesine sokarsanız orduyu zayıflatırsınız. Türbanın başörtüsü ile bir ilgisi yok. Büyük Ortadoğu Projesi Siyasal İslam’ın bir projesidir. Siyasal İslam’ın simgesini orduya sokarsanız orduyu zayıflatırsınız. Bunun referandumun öncesi olması da referandum sonrasına ışık tutuyor. Neden hayır dediğimizin gerekçeleri de bunlar. Bu birlik beraberlik açısından siyasi olarak, ekonomik olarak birleştirmediği gibi daha da ayrıştırıyor. Ordunun içerisine siyaseti bu kadar sokarsanız sonra bu ordu balkan harbi günlerine döner.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.