anadoluverumelimedya.com

Batum son dersini parkta verdi

Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki görevine son verilen Prof. Dr. Süheyl Batum, Abbasağa Parkı’nda öğrencilerine son kez ders verdi.

Reklam alanı

Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakütesi’nde Anayasa Hukuku dersleri versleri veren Prof. Dr. Süheyl Batum’un üniversitedeki görevine haftaiçi son verilmişti. Daha önce Bahçeşehir Üniversitesi’nde rektörlük de yapan Batum’un görevinden alınması tepkiyle karşılandı. Öğrencileri Batum’u yalnız bırakması. Prof. Dr. Batum, Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda öğrencilerine son kez ders verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği derse İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu da katıldı. Dersin öncesinde Batum öğrencileriyle tek tek fotoğraf çektirdi.

Ardından sohbete başlayan Batum öğrencilerine şunları söyledi: “Hukuk devleti içi boş bir kalıp değil. ‘Anayasada değişiklik yaptım, çok güzel yargım var’ demek yetmez. Palavra. Hangi dönem olursa olsun yargı bağımsız değilse hukuk devleti yoktur. Hukuk devletinin olmadığı yerde de insanlar mutlaka korku ve baskı içinde yaşarlar.”

Batum öğrencilerine iyi birer avukat, yargıç ya da akademisyen olacaklarını söyledi ve tavsiyelerde bulundu.

Dersin ardından sosyal medya hesabında paylaşım yapan Batum, şunları kaydetti: “Pazar sabahlarını benimle paylaşan değerli meslektaşlarıma, değerli baro başkanıma, çok sevdiğim öğrencilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Üniversite bilimdir, araştırmadır, özgürlüktür. Bulunduğu yerin üstünün kapalı ya da açık olması fark etmez.”

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.