anadoluverumelimedya.com

Yargıdan bakanlığa ders gibi GATA yanıtı

GATA’nın 15 Temmuz’dan sonra devriyle birlikte ortaya çıkan skandallara yönelik yaptığımız haberler nedeniyle Sağlık Bakanlığının şikayeti üzerine açılan soruşturmaya, savcılık, yapılan haberlerin basın özgürlüğüne girdiğini ve suç unsuru bulunmadığını belirtti.

Reklam alanı

 

Haber Merkezi

GATA’nın 15 Temmuz’dan sonra devriyle birlikte ortaya çıkan skandallara yönelik yaptığımız haberler nedeniyle Sağlık Bakanlığının şikayeti üzerine açılan soruşturmaya, savcılık, yapılan haberlerin basın özgürlüğüne girdiğini ve suç unsuru bulunmadığını belirterek “kovuşturmaya yer yoktur” kararı verdi. Aydınlık GATA’nın Sağlık Bakanlığına bağlanmasından sonra yaşanan sorunların takipçisi olmuş ve sıkıntıları haberleştirerek kamuoyu ile paylaşmıştı.

KAMU YARARI VURGUSU
Yaralı askerlerin yaşadığı sorunları kamuoyunun gündemine taşıyan Aydınlık, bu kapsamda belgelere dayanarak 30 Eylül tarihinde “Sivil GATA’nın Son Şehidi” başlıklı haberi yaptı. Bu haber üzerine Sağlık Bakanlığı haberi yapan Masum Gök’ü “T.C Hükümetini , Yargı Organlarını, Askeri veya Emniyet Teşkilatını Alanen Aşağılama, İftira” suçunu işlediğini öne sürerek savcılığa şikayet etti. Sağlık Bakanlığının şikayetini değerlendiren İstanbul Cumhuriyet savcılığı, AHİM kararına da atıf yaparak “Bir gazetecinin, bir başkasının ileri sürdüğü bir iddianın yayılmasına yardım ettiği için cezalandırılması… basının kamu yararına ilişkin konuların tartışılmasına katkısını ciddi biçimde engelleyeceği, özel olarak güçlü nedenler olmadığı sürece, Anayasamız ve yasalarımızca korunan haberin basın özgürlüğü kapsamında anlaşıldığından, (…) Şüpheli Masum Gök hakkında iftira suçunun yukarıda belirtilen yasal unsurlar itibarı ile oluşulmaması nedeniyle kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına (…) karar verildi” dedi.

BAKANLIĞA MAHKEMEDEN RET

Savcılığın kovuşturmaya yer olmadığı kararının ardından Sağlık Bakanlığı Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti. Sağlık Baknalığının itirazını değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği Savcılığın verdiği kararı dikkate alarak Bakanlığın itirazını reddetti. Kararı değerlendiren Aydınlık gazetesinin avukatı İbrahim Erdoğan, savcılığın verdiği kararda kamu yararı ve basın özgürlüğü vurgusu yapmasının önemli olduğunu söyledi.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.