anadoluverumelimedya.com

Ümit Özdağ: ‘Başkanlık referanduma kalmayabilir’

Bağımsız milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak TBMM’de yapılacak ikinci tur oylamanın çok farklı olacağını ve tasarının referanduma kalmayabileceğini belirterek, ‘Böylesi herkes için daha iyi olur’ dedi.

“Nihai tavrı ikinci turda göreceğiz” diyen Özdağ, “ikinci turda hem MHP’den, hem AKP’den daha fazla karşı çıkışın olacağını” dile getirdi. CRI TÜRK FM’de Kamil Erdoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Manşet programına konuşan Özdağ, “Umarım bu karşı çıkışlar aşağıya düşürecektir. 330’un altında kalacak; böylece başkanlık adı verilen ancak aslında başkanlık sistemi bile değil, açıkça otoriter bir sistem kurma girişimi başarısız kalacaktır” diye konuştu.

“BAŞBAKAN DOĞRU SÖYLEMİYOR”

Reklam alanı

Özdağ, AK Parti Bursa milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi İsmail Aydın’ın Anayasa’nın ilk 4 maddesinin de değişebileceği şeklindeki sözlerini ve Başbakan Binali Yıldırım’ın bu ifadeye karşı açıklamasını da değerlendirirken şunları söyledi:
“Başbakan doğru söylemiyor; bunu çok rahat söyleyebilirim. Çünkü AKP 2013 senesinde Meclis Başkanlığı’na vermiş olduğu öneride Anayasa’nın 4.maddesini çıkartarak verdi. Böylece ilk 3 madde ile ilgili tavrını da ortaya koydu. Zaten grup başkan vekili Naci Bostancı da kısa bir süre önce güvenlik meseleleri ortadan kalkınca eyaletler düşünülebilir dedi. Cumhurbaşkanı’nın hukuktan sorumlu baş danışmanı Anayasa’nın ilk 4 maddesini ‘askeri rejim kalıntısı’ olarak nitelendirdi. Özetle AKP’nin böyle bir tavrının olduğunu biliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu doğrultuda yapılmış açıklamaları var. Bundan dolayı bu konuda en ciddiye alınmayacak açıklama bence Başbakan’ın açıklamasıdır”.

“GERGİNLİK YAŞANABİLİR”

Özdağ, “TBMM’de ilk turda yaşanan gerginlik tekrarlanabilir mi?” şeklindeki soruyu “Belki daha fazlası yaşanabilir. Bu AKP milletvekillerinin Anayasa’yı çiğneyip çiğnemeyeceğine bağlı. AKP milletvekilleri korkuyla hareket eder Anayasa’yı çiğner, açık oy kullanırlarsa daha fazla gerginlik yaşanabileceğini düşünüyorum” diye yanıtladı
Özdağ, olası referandumun OHAL koşullarında yapıldığında sağlıklı olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Referandumda muhalefet üzerinde büyük bir baskı olduğunu ve medyanın susturulduğunu belirten Özdağ, “Muhalefetin medyaya çıkartılmadığını görüyoruz. Bu nedenle kimse yaygın TV kanallarını seyretmiyor. Diğer kanallarda büyük bir reyting patlaması var. Şimdi hükümet onları da kapattırmaya çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Özdağ, şu anda ülkücü tabanın taleplerini ve siyasetini dile getiren kişi olduğunu söyleyerek sadece kendisinin değil başkanlığa ve bölünmeye karşı çıkan herkesin aynı şekilde düşündüğünü savundu.

aydınlık

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.