anadoluverumelimedya.com

Gül ve Davutoğlu sessiz kaldı, Abdüllatif Şener açıkladı: Bir fırsat bekliyorlar

KRT’den Çağlar Cilara’ya konuşan Abdullatif Şener, AKP’den kendi isteği ile ayrıldığını, Gül ve Erdoğan’ın ayrılma kararı üzerine saatlerce kendisine aday olması için ısrar ettiğini söyledi.

Reklam alanı

Şener, Gül ve Davutoğlu’yla ilgili “Onlar isteyerek bırakmadılar, şuanda kenardalar ‘acaba bir fırsat olur da bir ışık yakılır mı partiden’ umudu içerisinde yapılan yanlışları da eleştirmiyorlar” ifadelerini kullandı.

İşte Şener’in o sözleri:

“Benim konumumla onların konumu farklıdır. Bir dönem milletvekilliği ve bakanlık yaptıktan sonra 2007 seçimlerinde ben kendi isteğimle bıraktım ve 1 sene sonra partiden de ayrıldım. Kuruluş ilkelerine uygun gitmediği için, beklentilerimi karşılamadığı için tek başıma da partiyi değiştirecek, dönüştürecek imkanım olmadığı için o yapının içerisinde artık siyasete devam edemeyeceğimi söyledim. Yıllarımı, ömrümü verdiğim bir hareketin içerisinden çekildim. Hatta bana aday olmayacağımı ilan ettiğimde Gül ve Erdoğan Başbakanlık konutunda gece saat 2’de saatlerce aday olmam için ısrar etmişlerdir. Ama Gül’ün, Arınç’ın diğer bir takım Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş aşamasında partide bulunan ama şuanda parti ile ilişkileri çok zayıflamış olan, bir anlamda dışarıda kalmış olan isimlerin konumu farklı. Onlar isteyerek bırakmadılar, şuanda kenardalar ‘acaba bir fırsat olur da bir ışık yakılır mı partiden’ umudu içerisinde yapılan yanlışları da eleştirmiyorlar.”

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.