anadoluverumelimedya.com

Trump ilk basın toplantısında bombayı patlattı: DEAŞ’ı onlar yarattı!

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, Rusya’nın özel  hayatı ve mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğuna ilişkin iddiaları  Amerikan istihbarat birimlerinin sızdırmış olabileceğini söyledi.

Reklam alanı

Trump, başkan seçildikten sonra New York’ta düzenlediği ilk basın  toplantısında, Rusya’nın başkanlık seçimlerine müdahale ettiği, özel hayatı ve  mali durumu hakkında hassas bilgilere sahip olduğu iddiaları ve şirketlerinin  geleceğine ilişkin soruları yanıtladı.

Söz konusu iddiaları “uydurma haber” ve “düşmanca” olarak  değerlendiren, hasta insanlarca uydurulduğunu ifade eden Trump, “Bu saçmalık  belki de kim bilir istihbarat birimleri tarafından sızdırıldı, eğer öyleyse  kendilerine muazzam bir leke sürecekler.” dedi.

“DEAŞ’ı şimdiki yönetim yarattı”

Rusya ile hiçbir anlaşmasının ya da bağının olmadığını,  iyi geçinip  geçinemeyeceğini bilmediğini ancak iyi ilişkiler kurmayı deneyeceği belirten  Trump, Rusya Devlet Vladimir Başkanı Putin’in kendisini sevmesini bir değer  olarak nitelendirdi.

“Hillary’nin Putin’e karşı benden daha çetin olacağına inanıyor musun?  Kimse gerçekten buna inanıyor mu?” diyen Trump, DEAŞ’ı şimdiki ABD yönetiminin  yarattığını ve Rusya’nın DEAŞ ile mücadelede ABD’ye yardımcı olacağını söyledi.

Trump, “Hacklenme konusuna gelince. Bunun arkasında Rusya olduğunu  düşünüyorum. Ama başka kişiler ve ülkelerin de hackleme eylemlerinde olduğunu  düşünüyorum.” diye konuştu.

CNN’e söz hakkı vermedi

Basın toplantısı boyunca “uydurma haberler” konusundaki tepkilerini  birkaç kez tekrarlayan Trump, Rusya’nın Trump hakkında gizli bilgileri ele  geçirdiği yönündeki iddiaları yalanlayarak, bu haberleri gündeme getiren  BuzzFeed’i ve konuya temas eden CNN’i sert şekilde eleştirdi.

CNN temsilcisinin söz alma girişimlerini reddeden Trump, gazetecinin  “Burada bize yönelik birtakım iddialarda bulunuyor ancak bana söz vermiyorsunuz.”  sözleri üzerine “Sen uydurma habersin. Kabalaşma.” dedi.

Şirketlerinin yönetimini oğullarına devrediyor

Trump, şirketlerinin yönetimini oğullarına devrettiğini kaydederek  “İki oğlum şirketleri yönetecek ve benimle hiçbir konuyu müzakere etmeyecekler.”  dedi.

Kendisinin ABD başkanlığı döneminde oğullarının şirketi iyi  yönetmesini beklediğini de kaydeden Trump, aksi durumda onlara “Kovuldunuz”  diyeceğini söyledi.

Trump, yabancı hükümetlerin Trump otellerine yapacakları konaklama  bedellerini de hazineye aktaracağını belirtti.

Trump’ın avukatı Sheri Dillon da basın toplantısında açıklama yaparak  konunun detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Dillon, Trump’ın devlet işleriyle kendi şirketlerinin işlerini  birbirinden ayıracağını, Donald Trump ve kızı Ivanka’nın şirketteki tüm  görevlerinden ayrılacağını ifade etti.

Dillon, Trump şirketlerinin ABD dışı yeni iş anlaşması yapmayacağını,  ABD içi iş anlaşmalarının da çok sıkı sınırlamalara tabi olacağını ve etik  kurulunca denetleneceğini, yeni iş anlaşmalarını Donald Trump’ın ancak gazete ve  televizyonlardan öğrenebileceğini savundu.

“Benim vergi iadesi kayıtlarımı sadece gazeteciler merak ediyor “

Trump, vergi iadesi bilgilerini ne zaman yayınlayacağını soran  gazeteciye ise tepki göstererek vergi kayıtlarının inceleme altında olduğunu ve  bu nedenle açıklayamayacağını söyledi.

Gazetecinin halkın bunu merak ettiğini belirtmesi üzerine Trump,  “Benim vergi iadesi kayıtlarımı sadece gazeteciler merak ediyor.” diye konuştu.

Trump, yabancı hükümetlerin Trump otellerine yapacakları konaklama  bedellerini de hazineye aktaracağını belirtti.

Dubai’den kendisine yapılan 2 milyar dolarlık iş teklifini ise geri  çevirdiğini söyledi.

“Daha iyi ticaret anlaşmaları yapacağız”

ABD’nin en büyük enerji şirketi ExxonMobil Üst Yöneticisi (CEO) Rex  Tillerson’ı Dışişleri Bakanlığı görevine aday gösteren Trump, ABD’nin diğer  ülkelerle güçlü ticari anlaşmalar yapması için iş hayatı geçmişine ve tecrübesine  sahip olan bireylere yeni hükümette görev vermeyi tercih ettiğini belirtti.

Trump, önceki yıllarda ABD’nin diğer ülkelerle yaptığı ticaret  anlaşmalarının iyi olmadığının altını çizerek, “Çin, Japonya ve Meksika’ya  milyarlarca dolar kaybettik. Daha iyi ticaret anlaşmaları yapabilmek için akıllı  ve başarılı insanlara ihtiyacımız var” dedi.

Seçim kampanyası sırasında ABD’den yurtdışına çıkan iş olanakları,  yatırım ve üretimi ülkeye geri çekeceğini vadeden Trump, bugünkü konuşmasında  bunu yineleyerek, üretimlerini ABD’den Meksika’ya taşıyan şirketlerin ürünlerini  ABD’de satmak istemesi halinde yüksek oranda sınır vergisi ödeme durumunda  kalacaklarını vurguladı.

Trump, ABD’li şirketlerin fabrikalarını Meksika’ya veya başka ülkelere  taşıması yerine ülke içinde başka eyaletlerde çözüm arayabileceklerini savunarak,  üretimin ülke içinde kalması gerektiğinin altını çizdi.

‘Obamacare felaket!’

ABD’de “Obamacare” adıyla bilinen sağlık reformunun iptali konusunda  da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, Obamacare’in iptalinin ve  yeni bir sistemle değiştirilmesinin aynı anda gerçekleştirileceği bilgisini  verdi.

Obamacare’i “felaket” olarak nitelendiren Trump, bunun yerine “çok  daha ucuz ve daha iyi” bir sağlık sistemi getireceğini vaat ederek, “Obamacare,  Demokratların problemi. Ama biz bunu ellerinden alacağız ve onlara iyilik  yapacağız.” ifadesini kullandı.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.