anadoluverumelimedya.com

İşte en önemli istihbarat: Terör üssü orada

Doğu Perinçek / Ulusalkanal

Reklam alanı

Önceki gün yayımlanan gazetelerin hepsi İncirlik manşetiyle çıktı. Haberler dün de devam ediyordu. Hükümet, ABD’nin İncirlik üssünü sorguluyor. Millet, ABD’nin İncirlik üssünü sorguluyor. Basın, ABD’nin İncirlik üssünü sorguluyor.

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE OTURAN PROGRAM

Türkiye nereye geldi? Artık İncirlik Üssüne elkonması talebi, Devletiyle ve Milletiyle bütün Türkiye’nindir. Dışişleri Bakanı, Millî Savunma Bakanı, Hükümet sözcüleri, Cumhurbaşkanlığı sözcüleri, İncirlik Üssünde Türkiye’ye karşı işlenen suçları sorguluyorlar. Bakanlar Kurulu toplantısının gündeminde İncirlik vardı. Türkiye, yine Vatan Partisi’nin Programına gelmiştir.

KENDİLERİ TOPRAKTA AMA MÜCADELELERİ ZAFERE İLERLİYOR

1960’lı yıllarda İşçi Partisi’nin ABD üslerine karşı mücadelesi ve 1968 Baharı nasıl hatırlanmaz. O zaman Devrimci Gençlik Hareketinin Genel Başkanı olarak, Türkiye tarihinin en kitlesel ve etkili gençlik mücadelesine önderlik ettik. ABD’nin İncirlik Üssüne elkonması, başlıca taleplerimizdendi. Vatan Partisi olarak İncirlik’te yaptığımız eylemler hâlâ gözlerimizin önünde. Adana-İncirlik yürüyüşleri, mitingleri, gözaltılar, tutuklamalar… Hatta üssün içine kadar girerek ABD askerine çuval geçirme eylemleri. O eylemlere katılan kimi arkadaşlarımızı toprağa verdik. Ama emeklerinin ürünlerini artık devletçe ve milletçe topluyoruz. Vatansever olmak işte böyle bir mutluluk.

İSTİHBARAT YOKLUĞU MU STRATEJİ VE SİYASET YOKLUĞU MU?

Her terör saldırısından sonra istihbarat yokluğu tartışması hemen gündeme getirilir. Kasıtlıdır. Türkiye’yi stratejik çözümsüzlüklere batırmak için teröre karşı mücadele, istihbarat ve teknik araç sorununa indirgenir.

Buyrun istihbarat: İncirlik Üssü, şu anda Bölücü Terörü ve Yobaz Terörünü destekleyen en önemli üstür. Askerimizi, Polisimizi, yurttaşlarımızı vuran terörist İncirlik’ten kalkan ABD uçakları tarafından korunuyor. İncirlik, bir terör üssüdür.

TERÖR ÜSSÜNE ELKONMALI

Şu anda terör saldırılarına karşı verilecek yanıt, İncirlik Üssüne elkonmasıdır. Üstelik üs, başka ülkelere de kaçamıyor, işte orada duruyor. Tek tek terörist kovalayacağımıza, önce o teröristlerin üssüne elkoyalım.

ABD askerleri 48 saat içinde İncirlik Üssünü boşaltmalı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim etmelidirler. İncirlik Üssünün kapatılması değil, üsse elkonmasından söz ediyoruz.

Orası Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır. Üs, Türkiye Cumhuriyeti’ne aittir. İkili antlaşma iptal edilmeli ve üs Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmelidir. O askerî üs, Batı Asya’daki gelişmeler karşısında Türkiye için gereklidir.


görsel: akşam.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.