anadoluverumelimedya.com

“Türkiye’ye saldırmaları için yardım etmeyeceğiz”

Başbakan Binali Yıldırım, Irak ve Türkiye ilişkilerinde yaşanan Başika krizinin ardından bu hafta Bağdat ve Erbil’i ziyaret edeceğini açıkladı. Yıldırım, “Dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız. Irak’ta, otorite olmazsa, Suriye’de otorite olmazsa biz güvende olamayız. O yüzden işe ilişkilerimizi düzeltmekle başladık” dedi.

Reklam alanı

Irak Başbakanı Haydar Abadi de, Başbakan Yıldırım’ın kendilerini ziyaret edeceğini belirterek, görüşmede Bağdat-Ankara ilişkilerinin yanı sıra, petrol ve diğer siyasi gelişmeleri değerlendireceklerini söyledi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw’ın haberifne göre; Abadi, “Türkiye ve tüm ülkelerle siyasi, güvenlik, ekonomik ve ticari ilişkilerimizin güçlendirilmesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’YE SALDIRMALARI İÇİN HİÇBİR KESİME YARDIM ETMEYECEĞİZ”

Abadi, Kürdistan Bölgesi’nin belirlendiği petrol oranından daha fazla, Ceyhan Limanı üzerinden ihraç ettiğini iddia ederek, Erbil’i petrol ihracatında daha şeffaf olmaya çağırdı. Irak topraklarını komşularına saldırı amaçlı kullanmalarına izin vermeyeceklerini ifade eden Haydar Abadi, “Türkiye’ye saldırmaları için hiçbir kesime yardım etmeyeceğiz” dedi.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.