anadoluverumelimedya.com

Sanırsın İsveç sosyal demokrat partisi

Meclis Genel Kurulu’nda “laiklik” atışması yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Cumhuriyet savcılarının görevi de laikliğe karşı olarak yönelen saldırıları engellemek ve bunlarla mücadele etmektir” derken AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı da, “80 milyonluk bir ülkeyiz. Burada laik de olacak, muhafazakar da olacak, demokrat da olacak, milliyetçi de olacak, Marksist de olacak. Biz bir kabile değiliz” dedi.

Reklam alanı

Genel Kurul, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında saat 14.00’te açıldı.

Laiklik ilkesinin Türkiye’nin bir çimentosu olduğunu belirten CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Cumhuriyet savcılarının görevi de laikliğe karşı olarak yönelen saldırıları engellemek ve bunlarla mücadele etmektir. Önceki gün İstanbul’da ‘IŞİD’e karşı mücadele edelim, laikliği koruyalım’ şeklinde birtakım söylemlerde bulunan gençlerin tutuklanması tam bir skandaldır. HSYK’yı göreve davet ediyoruz. Cumhuriyeti korumakla görevli olan hakim ve savcıların cumhuriyeti korumak üzere söylenmiş bir sözü tutuklama gerekçeleri yapmalarını kabullenmemiz mümkün değildir. Tam bir aymazlıktır. Bu konuda bu hakim ve savcılar hakkında derhal işlem başlatılmalıdır. Bu hakim ve savcılar hakkında da HSYK’yı göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı da, “80 milyonluk bir ülkeyiz. Burada laik de olacak, muhafazakar da olacak, demokrat da olacak, milliyetçi de olacak, Marksist de olacak. Biz bir kabile değiliz. Ama trol olmayacaklar. Ben de savcılara buradan çağrı yapıyorum, kim trol ise kimin adına konuşursa konuşsun o trollere yasaların gereği olanı lütfen yapın. Laiklik meselesine gelince, din ve vicdan hürriyeti anlamında laiklik modernliğin, şehirliğin, gelişmenin bir neticesidir. Şehirlerde insanlar zaten birbirilerinin hayat tarzlarına karışmazlar” dedi.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.