anadoluverumelimedya.com

Anayasa Değişikliğini 100 bin avukat değerlendirecek

Türkiye Barolar Birliği, Başkanlık içeren Anayasa değişiklik teklifini avukatların değerlendirmesine sundu.

Reklam alanı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na 9 Ocak’ta görüşülmeye başlanacak olan Anayasa değişiklik teklifini sitesine yükledi. 100 bin avukatın değerlendirmesini istedi.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, çalışmanın toplumda önemli bir kesimin görüşlerini yansıtması açısından yol gösterici olacağını söyledi.

Anayasa değişikliği teklifini, karşılaştırmalı ve açıklamalı şekilde bir çalışma haline getiren Barolar Birliği,anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr uzantılı veb sitesi üzerinden tüm avukatların görüşlerini toplamaya başladı.

anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr uzantılı web sitesinden Türkiye’nin her yerinden avukatlar, siteye sicil bilgileri ile giriş yapabilecek, teklifin geneli ve maddelerine ilişkin görüşlerini bildirebilecek.

Yapılan tüm değerlendirmeler daha sonra Barolar Birliği tarafından kamuoyu ve ilgililer ile paylaşılacak.

Avukatların yanı sıra dileyen kişiler de çalışmaya katılabilecek.

Anayasaların toplumda geniş bir uzlaşı içinde yapılması gerektiğini belirten Feyzioğlu, yazılı bir açıklama yaptı. Feyzioğlu, “Toplum yeterince bilgilendirilmeden referanduma sunulan anayasalar, toplumsal bölünmeye yol açar” dedi.

Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerini de paylaşan Feyzioğlu, teklifin kuvvetler ayrılığı açısından ciddi tehlikeler içerdiği uyarısında bulundu. Anayasa değişikliği teklifinin geri çekilmesini diliyoruz” dedi.

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.