anadoluverumelimedya.com

İsmail Hakkı Pekin saldırının hedefine dikkat çekti

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, İstanbul’daki terör saldırısının toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırmayı hedeflediğini söyledi. Toplumun kışkırtmalara gelmemesi konusunda uyarıda bulunan Pekin “Emperyalizmin ekmeğine yağ sürmemek için birlik olarak laikliğe sarılmalıyız” dedi, hükümete iç çepheyi bölen “Başkanlık sistemini geri çekin” çağrısı yaptı.

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, İstanbul’da ünlü bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısının hedefine dikkat çekti. Pekin, “Amaç Türkiye’yi kaosa sürüklemek, laik anti laik ya da inanan-inanmayan gibi bir şey çıkartmak. Ama asıl amaç, emperyalizmin Türkiye’yi bölmek, parçalamak ve sıkıştırmak için yaptığı şeyler bunlar” dedi.

Reklam alanı

Pekin, yeni yıl kutlamalarını hedef gösteren gazete ve köşe yazarlarını da eleştirdi.

Yurttaşlara teröre karşı birlik olma çağrısı yapan Pekin’e göre, laikliği hedef alanlara prim verilmemeli. Pekin, “Halkın ayrıştırılıp, emperyalizmin ekmeğine yağ sürülmemesi için laiklik ipine sarılmamız çok önemli bir konu” ifadelerini kullandı.

İç cepheyi bölen başkanlık sistemi teklifinin geri çekilmesi gerektiğine de dikkat çeken Pekin, “İktidar da muhalefet de Türk halkını ayrıştıracak eylemlerden faaliyetlerden vazgeçmeli. Yani başkanlık sistemi gibi, yeni Anayasa gibi” dedi.

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.