anadoluverumelimedya.com

AKP’lilerden başkanlık itirazı: Rezalet

Başkanlık sistemi için önerilen Anayasa değişikliğine AKP milletvekillerinden de tepkiler geliyor. Hukukçu bir AKP milletvekili teklifi “tek kelime ile rezalet” diyerek değerlendirdi. Baskı altında olan AKP milletvekilleri Meclis yetkilerinin kaldırılmasından derin bir rahatsızlık içinde…

Anayasa değişiklik teklifine AKP’den yükselen sesleri Başbakan Binali Yıldırım doğrulamış, vekilleri ikna etmek için toplantılar düzenlemişti.

Reklam alanı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, teklifte bazı değişiklikler yapılacağını söylemesine rağmen, vekillerde tepkiler dinmek bilmiyor.

AKP’nin önde gelen hukukçu milletvekilinin teklifi gördükten sonra ilk tepkisinin “rezalet” olduğu belirtiliyor.

Ulusal Kanal’ın Meclis kulislerinden edindiği bilgilere göre, söz konusu hukukçu vekil gibi düşünen azımsanmayacak sayıda AKP’li milletvekili bulunuyor. Ancak tepkilerini yüksek sesle dillendiremiyor.

Bazı milletvekillerinin teklifi beğenmemesine rağmen, “Çaremiz yok, elimiz mahkum” diyerek ses çıkarmadığı, çıkardığı zaman da kendilerine tepkilerin geleceğinden tedirgin olduğu konuşuluyor.

Çok sayıda AKP’li, teklifle Meclis’in yetkisiz kalacağını, milletvekilliğinin önemsiz bir hale geleceğini, kendilerinin cumhurbaşkanına erişemeyeceğini, Tayyip Erdoğan’a göre bir teklif getirildiğini ve bunun AKP’ye zarar vereceği görüşünde.

Başkanlık içeren Anayasa değişiklik teklifinin metni ortaya çıktıktan sonra daha çok vekilin teklife tepki gösterdiği, AKP’li kurmayların bu sayının artmasından endişe duydukları da gelen bilgiler arasında.

MHP’de ise derin bir sessizlik hakim. MHP’li bir vekil, Genel Kurul oylamasında MHP’de en az 25 fire olacağını, AKP’de ise 5 ila 20 vekilin hayır diyeceğini iddia etti.

Anayasa Komisyonunda görüşülen teklifle ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Neler olacağını izleyelim, biraz bekleyin” talimatı verdiği, MHP’li vekillerin de “Bahçeli’nin bir planı vardır” diyerek talimata uyduğu konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.