anadoluverumelimedya.com

Son dakika… Rusya’dan üst üste kritik açıklamalar

Bakanlık açıklamasında, yetkililerin Türk makamlarıyla iletişim halinde olduğu belirtildi. Daha sonra gelen açıklamada ise Karlov’un hayatını kaybettiği belirtildi.

Reklam alanı

Rusya Dışişleri Bakanlığı olayı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi. Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, “Bugün Rusya Federasyonu tarihinde trajik bir gün” dedi.

 

Zaharova, Karlov’un vurulduktan kısa bir süre sonra hayatını kaybettiğini ifade etti.

“Terörizm geçemeyecek! Kararlı bir şekilde terörizmle savaşacağız” diyen Zaharova, şunları söyledi: “Bu olağanüstü diplomatın hatırası, terörle mücadele için çok şey yapan bir adamın hatırası, sonsuza dek kalplerimizde kalacak.”

Karlov’un vurulmasını terör saldırısı olarak gördüklerini belirtenZaharova, olayı BM Güvenlik Konseyi’nin gündemine taşınacağını ifade etti.

 

Rusya Meclisi’nin alt kanadı Duma’nın Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutski, yaşanan bu olay sonrası Ankara-Moskova ilişkilerinde bir soğuma olmayacağını söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç ise “Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirmek istiyorlar” dedi.

Klintseviç şunları söyledi: “O tetiği çekenlerin radikal islamistler olduğundan hiçbir şüphem yok. Ve IŞİD mi yoksa El Nusra mı olduğunun hiçbir önemi yok. Amaçlarının ülkemizden Suriye için intikam almak olduğu ortada. Aynı zamanda Rusya ve Türkiye’yi karşı karşıya getirme çabasıdır.”

Rus haber ajansı Ria Novosti’nin haberine göre; saldırıyı kabus olarak nitelendiren ve dünya tarihinde yeri olmadığını belirten Klintseviç, bu denli üst düzey diplomatın güvenliğini sağlayamayan Türk tarafına soruların olduğunun altını çizdi.

Klintseviç, “Bu saldırı birçok terör saldırılarının ardından gerçekleşti. Türkiye’nin ilgili servislerinin güvenlik önlemlerini almaları gerekiyordu” dedi.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.