anadoluverumelimedya.com

Rus Büyükelçi bu yüzden mi öldürüldü?

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi’nin öldürülmesinin ardında Türkiye ve Suriye sınırının kapatılmasını ve bununla birlikte petrol ve silah satışının durmasını istemeyen kişilerin olduğunu bildirdi.

Reklam alanı

Ozerov, Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamalarda, “Rusya ve Türkiye Suriye’deki siyasi çözüm süreci başta olmak üzere ciddi anlamda işbirliğini geliştirmeyi başardı. Bunun sonucu Türkiye’nin Rusya’nın tavrını desteklemesi ve Türkiye’nin sınırdan petrol ve silah geçişini önlemek için aldığı önlemler oldu. Ve bu Suriye krizinin çözülmesi ve Rusya ile Türkiye’nin ilişkilerinin düzelmesini istemeyenlerin işine gelmiyor” dedi.

Komite Başkanı, Rus büyükelçisinin öldürülmesinin terör saldırısı olduğunu belirterek, teröristlerin Rus hükümetini Türkiye ile aktif şekilde düzelen ilişkilerini bozmaya zorlamaya çalıştıklarını belirtti.

Ozerov şu şekilde devam etti:

“Rusya ve Türkiye siyasi ve ekonomi alanlarında ortak yolda ilerliyorlar. Bilindik trajedinin ardından ileriye çok büyük adımlar atmayı başardık. Büyükelçimizin ölmesi trajedidir. Fakat bunun Moskova’nın Rusya ve Türkiye’nin ilişkilerinin düzelmesi yolunda attığı adımları etkilememeli.”

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.