anadoluverumelimedya.com

Bakan Süleyman Soylu’dan Rus Büyükelçi’ye suikast açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik düzenlenen suikasta ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, saldırganın 1994 doğumlu, Çevik Kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş olduğunu söyledi. Bakan Soylu ayrıca, saldırı sonrası Rusya Federasyonu’na ve Rusya halkına başsağlığı dileklerini de iletti.

Reklam alanı

İşte Bakan Soylu’nun açıklamalarından satırbaşları:

19 Aralık 2016 bugün saat 19.05 sularında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde, Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov konuşması esnasında silahlı bir saldırıya uğramıştır. Kaldırıldığı Güven Hastanesi’nde 19.53’te hayati bulgularının olmadığının tespit edilmesine rağmen, canlandırma müdahalesine cevap alınamamış, kıymetli dostumuz büyükelçimiz hayatını kaybetmiştir.

Rusya Federasyonu’na, Rus halkına ve ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saldırı duyurulur duyulmaz, olayın yakınında bulunan polis merkezinden polisler intikal edip, saldırgana müdahale etmişlerdir. Çatışma devam ederken Özel Harekat Ekipleri gelmiştir. Buradaki çatışmanın ardından saldırgan etkisiz hale getirilmiştir.

24 Haziran 1994 Aydın-Söke doğumlu, Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı ve halen Ankara Çevik Kuvvet’te görev yapan ve 2.5 yıldır burada görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş’tır.

Olay yerinde 3 kişi yaralanarak, acilen Güven Hastanesi’ne getirilmiştir. Yaralılardan birisi ayağından birisi kolundan tedavi altındadır. Diğer yaralı taburcu olmuştur. Bu vesileyle tekrardan başsağlığı diliyoruz.

Bu olay Türkiye-Rusya ilişkilerine gerçekleştirilmiş bir terör eylemidir. Özelliklle Türkiye-Rusya ilişkinin çok iyi olduğu dönemde gerçekleştirilen bu acımasız terör eyleminin Türkiye’ye sıkılmış bir kurşun olduğu ve ülkemize emanet olan bir dostumuza yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz.

Bu suikast hepimizi derinden üzmüştür. Bu saldırı bizi ve milletimizi derinden yaralamıştır.

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.