anadoluverumelimedya.com

CHP Anayasa stratejisini belirledi!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi ve TBMM Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili Anayasa değişikliği teklifi konusunda izlenecek yol haritası belirlendi. Basına kapalı toplantıda Anayasa değişikliği teklifinin komisyon ve Genel Kurul aşamasına ilişkin izlenecek strateji masaya yatırıldı. Toplantı yaklaşık 6.5 saat sürdü, 50 milletvekili konuştu.

Reklam alanı

ANAYASA KOMİSYONUNA KABALIK BİR VEKİL GRUBU KATILACAK

Edinilen bilgiye göre, komisyon üyesi milletvekilleriyle birlikte diğer milletvekilleri de Anayasa Komisyonu’na katılacak. Vekillerin büyük bir bölümü komisyona gidecek, hiçbir madde için değişiklik önergesi verilmeyecek. Tüm maddelere itiraz edilecek. Komisyonda konuşacak vekillerin, “Başkanlığı iki kişi istiyor. Biri Öcalan. Bir de Tayyip Erdoğan” vurgusunu yapacağı öğrenildi.

VEKİLLER KOMİSYONDA UZUN KONUŞMALAR YAPACAK

CHP’li vekiller komisyonda çok uzun konuşmalar yapacak. Milletvekilleri, “Bir sistem değişikliği olmaktan öte bir rejim değişikliği. Meclis göstermelik hale getiriliyor. Saray ve AKP yasama, yürütme, yargıyı tek bir adama bağlamak istiyor. Dertleri yargılanmayacakları bir sistem kurabilmek ve rejimi tek bir kişiye bağlamak istiyorlar. Bunları doğru anlatırsak referandumda AKP’yi yenilgiye uğratırız” değerlendirmesinde bulundu. Edinilen bilgiye göre toplantıda, “Her yer mücadele alanı olarak kullanılacak. Mücadele edilecek ancak bu Anayasaya ortak olunmayacak” görüşü dile getirildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SÖYLEM UYARISI

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı, “Herkes aynı söylem birliği içinde olsun. Bu anayasa değişikliğini toptan reddediyoruz. Komisyona katılarak tarihe not düşeceğiz” dedi. CHP lideri toplantının açılışında ve sonunda konuştu.

 

GENEL KURUL’DA CHP ADINA BAYKAL KONUŞACAK

Eğer teklif komisyondan geçer, Genel Kurul’a gelirse partinin görüşlerini Antalya Milletvekili Deniz Baykal aktaracak.

GENEL KURUL’DA OY KULLANALIM DİYEN DE VAR, KULLANMAYALIM DİYEN DE

Bazı vekiller Genel Kurul’da oylamaya “katılalım” derken bazı vekiller de “katılmayalım” dedi. Ancak bu konuda karar alınmadı. Bazı vekiller, “Niye katılmayalım, hayır diyeceğiz. Oylamaya katılmamak ben tarafsızım demektir” ifadelerini kullandı. CHP anayasa toplantılarına devam edecek.   ANKA

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.