anadoluverumelimedya.com

Beşiktaş bombası ABD üssünden

İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın yaptığı, “Bunlar fabrikasyon tipi patlayıcılar. Yani bir devlet envanterine kayıtlı olması gerekiyor. Rahat bulunabilecek patlayıcılar değil. Bu da arkasında devlet desteği olduğunu gösteriyor” açıklamaları “Bu devlet kim?” sorusunu gündeme getirdi. Aydınlık, Beşiktaş’ta kullanılan RDX patlayıcısının izini sürdü ve ilginç detaylara ulaştı. Fabrikasyon bir patlayıcı olan RDX’in 1 buçuk ay önce ABD’nin PYD’ye gönderdiği silah ve mühimmatlar arasında olduğu ortaya çıktı.

Reklam alanı

RİMELAN’DAKİ ÜSSE GÖNDERİLDİ

Aydınlık’tan Masum Gök’e bilgi veren üst düzey güvenlik ve istihbarat kaynakları “Bundan 1 buçuk ay önce ABD Suriye’deki Rimelan Üssü’nden PYD’ye silah yardımı yaptı. Verilen bu silahların içinde RDX patlayıcısı da vardı. PKK’nın bu tarz patlayıcıları kendisinin yapması çok zor. PKK’ya yapılan operasyonlar sonucu örgüt eskisi gibi rahat bomba yapamıyor. İlerleyen günlerde yapamaya çalışacağı eylemelerde buna benzer fabrikasyon patlayıcıları kullanma olasılığı yüksek” dedi.

TEK ŞÜPHELİ ABD DEĞİL

Askeri kaynaklar da bu işte sadece ABD’nin olmadığını belirterek, “Suriye’nin kuzeyinde sadece ABD özel kuvvetleri yok. İngiliz ve Fransız özel kuvvetleri de var ve bunlar PYD ile birlikte ortak operasyonlar yapıp, PYD’ye eğitim veriyorlar. RDX patlayıcısının dünyadaki kontrolü İngiltere tarafından yapılıyor. İngiltere’den habersiz PYD’ye bu kadar yüklü miktarda RDX veremezler. Ayrıca Beşiktaş saldırısında kullanılan RDX’in İngiliz özel kuvvetleri tarafından PYD’ye verilmiş olabileceği olasılığı üzerinde de duruluyor” diye konuştu. Suriye’deki İngiliz özel kuvvetlerinin Ayn el Arap bölgesinde olduğu daha öncede basına yansımıştı.

PYD’LİLER PATLAYICIYLA YAKALANDI

Öte yandan güvenlik güçleri Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 25 kilogram patlayıcıyı ele geçirdi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD mensupları tarafından Türkiye’ye patlayıcı madde sokulacağına yönelik ihbar üzerine güvenlik önlemlerini artırdı. Akçakale’nin Yağmur Alan mevkisinde toprağa gömülü 20 kilogram TNT ile Kepezli mahallesinde 5 kilogram TNT ele geçirildi. Suriye uyruklu örgüt üyesi Mazlum İ, Halil E. ve Hacı A. gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.