anadoluverumelimedya.com

MHP’li Halaçoğlu’ndan ‘Özerklik’ Uyarısı

Yusuf Halaçoğlu, 126. maddenin değişmesi halinde özerklik yolunun açılacağını söyledi.

Reklam alanı

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yeni Anayasa taslağında değişecek maddeleri değerlendirdi ve tarihi bir uyarıda bulundu. Yeni Anayasa taslağının Meclis’ten ve referandumdan geçmesi halinde 126. maddenin değişeceğini söyleyen Halaçoğlu, “bu maddenin değişmesi ile yasamanın yerine Cumhurbaşkanı geçerek, yerel yönetimlerin özerklik kazanmasına, federasyon ve daha ileride bağımsız yapılara geçişinde kapılarını aralamış olacak” ifadelerini kullandı.

İşte Yusuf Halaçoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama:

 UYANIN TÜRK MİLLİYETÇİLERİ!

Anayasadaki 123 VE 126 ALTINCI MADDELER HANGİ GEREKÇEYLE VE NEDEN DEĞİŞTİRİLİYOR? Anayasamızın bu maddelerine bakalım :
 ESKİ HALİ MADDE 123

İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir. İdarenin kuruluş ve görevleri, merkezden yönetim ve yerinden yönetim esaslarına dayanır. Kamu tüzel kişiliği, ancak kanunla veya kanunun açıkça verdiği yetkiye dayanılarak kurulur.

YENİ DEĞİŞİKLİK

Bu madde kanunla veya cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle haline getirilerek bu yetki veya denilerek yürütmeye yani cumhurbaşkanına devrediliyor.

ESKİ HALİ MADDE 126

Türkiye, merkezî idare kuruluşu bakımından, coğrafya durumuna, ekonomik şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre, illere; iller de diğer kademeli bölümlere ayrılır. İllerin idaresi yetki genişliği esasına dayanır. Kamu hizmetlerinin görülmesinde verim ve uyum sağlamak amacıyla, birden çok ili içine alan merkezî idare teşkilatı kurulabilir. Bu teşkilatın görev ve yetkileri kanunla düzenlenir.

 YENİ DEĞİŞİKLİK

Kanunla ibaresi yerine “Kamu kurum ve kuruluş, görev yetki ve sorumlulukları cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenir şeklinde değiştirilmiştir.  Böylece yasamanın yerine cumhurbaşkanı geçerek biri çıkıp yerel yönetimlerin özerklik kazanmasına federasyon ve daha ileride bağımsız yapılara geçişinde kapılarını aralamış olmayacak mıdır? Kaldı ki eski halinin değiştirilmesine neden gerek duyulmuştur. Özellikle Oslo sürecinde Devlet Bahçeli beyin PKK ile görüşme yaptıklarını söylemesi üzerine görüşeni de görüştü diyeni de şerefsizlikle suçlayıp daha sonra tvlerdeki bizzat görüşme talimatını verdim diyerek şerefsizliği kabul eden birine nasıl güvenilir?”

haber3hilal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.