anadoluverumelimedya.com

Başbakan’dan mülteci açıklaması: “Böyle devam edecek değil”

Başbakan Binali Yıldırım, AP’nin “Türkiye ile müzakereler dondurulsun” kararına ilişkin olarak, “İstedikleri kararı alsınlar, hiçbir önemi yok” dedi. Başbakan konuşmasında OHAL’in uzatılmayacağının da sinyalini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nun “Türkiye ile müzakereler dondurulsun” kararına ilişkin olarak, Kendi kendilerine gelin-güvey oluyorlar. İstedikleri kararı alsınlar, hiçbir önemi yok” görüşünü dile getirdi. “Türkiye bu mültecilere sahip çıkmazsa, o zaman siz Avrupa’nın halini görün” diyen Yıldırım, “Mülteci anlaşması ila nihai böyle devam edecek diye bir şey yok. Türkiye sözünde durur, ama Avrupalı dostlarımızın da sözünde durmasını bekliyoruz. Ben inanıyorum ki; AB Liderler Zirvesi’nde bu karar dikkate alınmayacaktır” diye konuştu.

Reklam alanı

AB LİDERLER ZİRVESİ’NDE BU KARAR DİKKATE ALINMAYACAKTIR”

AB bir karar aldı. Milletvekilleri AP’de toplandılar. Bu kararın bizim için kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Aziz milletimizin kararları karşısında boynumuz kıldan incedir. Onun dışındaki kararların bizim için önemi yoktur. Avrupalı dostlarımız mesele Türkiye olunca objektiflikten uzaklaşıyorlar. AP bu kararla kendilerini küçük düşürmekten başka hiçbir iş yapmamıştır. Milletimizin AB’ye zaten azalmakta olan güven duygusu daha da zedelenmiştir. AB Türkiye ile mi, terör örgütleri ile mi işbirliği içinde olacak bunun kararını vermelidir. Türk milleti bunu beklemektedir.

Ben inanıyorum ki bu karar AB liderler zirvesinde hiçbir şekilde dikkate alınmayacak. Avrupa’da vizyon sahibi liderler olduğunu düşünüyorum.

“2017’DE OHAL KALKMIŞ OLACAK”

2017’den itibaren yatırıma daha fazla kaynak ayıracağız. Olağanüstü hâl şartları da kalmış olacak. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili sınırlı değişikliği de yapıp yolumuza devam edeceğiz. Seçim, meçim yok. Vatandaşımız 2015’e seçimini yaptı. Biz de yolumuza devam ediyoruz.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.