anadoluverumelimedya.com

Amiral Soner Polat: Türkiye buna izin vermez

Emekli Tümamiral Soner Polat, Kıbrıs müzakerelerini Ulusal Kanal canlı yayınında değerlendirdi. “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kazanılmış hakları kaybediliyor” diyen Polat, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ABD ve AB’nin adamı olduğunu söyledi. Milli davanın Akıncı’ya teslim edilemeyeceğini vurgulayan Soner Polat, Türkiye’nin Akıncı ve ekibini saf dışı bırakması gerektiğini kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, “Kıbrıs‘ta yüzde 36 toprak hakkımızdan yüzde 28 buçuğa düştük” sözlerine yanıt Vatan Partisi Dış ilişkiler bürosu Başkanı Emekli Tümamiral Soner Polat‘tan geldi.

Reklam alanı

Ulusal Kanal programında konuşan Polat, Akıncı’nın müzakerelerdeki davranışlarını da sert bir dille eleştirdi.

Mustafa Akıncı’nın daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği yanıtı hatırlatan Polat, Akıncı ile heyetinin ABD ve AB’nin adamı olduğunu söyledi.

Türkiye‘nin devreye girmesi gerektiğini belirten Emekli Tümamiral, “Akıncı ve ekibi bir an önce saf dışı bırakılacağına güveniyorum” dedi.

Kısa bir süre önce Kıbrıs’ta bulunan Soner Polat, Eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve daha bir çok isimle görüşmeler yaptı.

Polat, emperyalizmin Kıbrıs’taki oyunlarını da anlattı.

Türkiye’nin milli davasına sahip çıkacağını söyleyen Soner Polat, “Türkiye Büyük Millet Meclisi ve tüm siyasi partiler bu konuda ortak hareket edecektir” ifadelerini kullandı

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.