anadoluverumelimedya.com

İŞGAL!.. Bu Belge AKP’yi Cayır Cayır Yakacak!

Türk Toprağını Yabancı Devlete Terk Etmek Vatana İhanet

Reklam alanı

Yunanistan bayrağı çekilen Aydın’ın açıklarındaki Marathi Adası’nın 1933’te CHP tarafından Milletler Cemiyeti’ne Türk adası olarak ve ismen tescil ettirildiği belgelendi.

Ege Denizi’nde Yunanistan tarafından işgal edilen 18. ada olan Marathi Adası’nın, 1933’te CHP tarafından Milletler Cemiyeti’ne Türk adası olarak ve ismen tescil ettirildiği ortaya çıktı.

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım’ın ulaştığı belgede kayıt numaraları ile genel sekreterin imzası da var.

MİSAK-I MİLLİ SINIRLARI İÇERİSİNDE

Marathi Adası’nın, 30 Ekim 1918 tarihinde işgal altında olmadığını, bu sebeple Misak-ı Milli sınırları içinde bulunduğuna dikkat çeken Ümit Yalım, şunları kaydetti:

“4 Ocak 1932’de Türk-İtalyan Sözleşmesi imzalandı. Sözleşmenin onay süreci devam ederken Türkiye, 1932’de Milletler Cemiyeti’ne üye oldu. Türk-İtalyan Sözleşmesi, 14 Ocak 1933’te TBMM tarafından kabul edildi ve 25 Ocak 1933 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

Resmi Gazete’de yayınlanan Türk-İtalyan Sözleşmesi’nin 1. maddesinde, Marathi Adası’nın Türkiye’nin egemenliği altında olduğu belirtilmiştir. Sözleşme, 24 Mayıs 1933’te Milletler Cemiyeti Sekreterliği’ne tescil ettirilmiştir. Bu belge arşivlerde…”

 ‘TÜRK TOPRAĞINI TERK ETTİLER”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ege’deki 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiği eleştirilerine verdiği “Adaların hukuki ve fiili durumunda hiçbir değişiklik olmamıştır” yanıtına Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım tepki gösterdi.

Yalım, hükümetin ‘adacık ve kayalık’ diyerek bu konuyu geçiştirmeye çalıştığını şöyle açıkladı: Lozan Antlaşmasının 15 maddesinde yer alan ‘adacık’ ifadesine bağlayarak, verilen 18 adayı bu adacıkların arasına sokmaya çalışıyorlar. Hükümet 2004 yılında AB’den müzakere tarihi alabilmek için bu adaları alenen Yunanistan’a verdi. Şimdi de AB olmasa da olur diyorlar. İşlenen günah çok büyük.”

Yalım “Osmanlı, Sevr Antlaşmasının 132’nci maddesiyle Ege’deki tüm haklarından vazgeçmişti. Lozan’da verilmeyen adalar şimdi Yunana verilerek Sevr Antlaşması uygulanıyor” dedi.

Marathi adası 2004 yılından itibaren Yunanlılar tarafından işgal edildi ve adaya Yunan bayrağı çekildi ve halen işgal altındadır.

Durum bu…

Türk Ceza Kanunu 302’nci madde şu:Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya Devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işleyen kimse, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır”.

Suç bu, şimdi bu suça elkoyacak, soruşturacak ve yargılayacak makam aranıyor!..

Erdal Sarızeybek 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.