anadoluverumelimedya.com

AKŞENER’den Bahçeli’ye ZEHİR ZEMBEREK ÇIKIŞ!

MHP Üst kurul delegeleri bu işe son noktayı koyacak, yakındır!

Reklam alanı

AKP ve Bahçeli’nin Başkanlık anlaşmasına MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’den çok sert tepki geldi.

Akşener, “Bunun anlamı al başkanlığı, ver koltuğudur” dedi.

Devlet Bahçeli’nin, Başbakan Binali Yıldırım ile Çankaya’da gerçekleştirdiği toplantı sonrasında, “AKP ile anlaştık” açıklaması milliyetçi camiayı ayağa kaldırdı.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener konuyla ilgili Yeniçağ’a önemli değerlendirmelerde bulundu.

Başkanlık girişimlerinin Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra hızlandığına dikkat çeken Akşener, “2007-2014 yılları arasında halkın seçtiği Cumhurbaşkanın görev ve yetkileri hiçbir zaman tartışılma konusu yapılmamışken, 2014’te Sayın Erdoğan seçildikten sonra sistem neden tıkanmıştır” sorusunu sordu.

Akşener’in Yeniçağ’a özel yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

BAHÇELİ O ZAMAN NEREDEYDİ

“2007’den 2014’e kadar geçen sürede, ne sayın Bahçeli’nin ne de AKP’nin kurmaylarının, halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin ne olacağı konusunda herhangi bir açıklamaları olmadı. Eğer sistemde bir sorun varsa, bu konular o dönemde neden gündeme getirilmemiştir.

Sayın Erdoğan, 2014’te seçildi. O tarihten, 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimine kadar da Cumhurbaşkanı’nın kullandığı yetkiler ve sorumluluklar konusunda da herhangi bir teklif olmadı. Sadece AKP’liler Başkanlık sistemini getirilmesi gerektiğini söylediler.”

MHP’NİN SEÇİM BEYANNAMELERİNE AYKIRI BİR DURUM

Genel Başkan adayı Akşener, Bahçeli’nin başkanlık sistemini konusunda AKP ile anlaşmasını eleştirerek, MHP’nin seçim beyannamelerine bakılması gerektiğini söyledi. Akşener, “ MHP, bütün seçim beyannamelerinde, Başkanlık sisteminin getirilmesine ilişkin tek bir cümlesi yok. Parlamenter sistem savunulmuş ve vatandaştan da başkanlık sistemine karşı olunduğu belirtilerek oy istenmiştir.”

AL BAŞKANLIĞI VER KOLTUĞUMU

Bahçeli’nin aniden Başkanlık sistemini ortaya attığına dikkat çeken Akşener şunları söyledi: “Birden bire fiili durum ortaya çıktı. Nihayetinde bugün itibariyle anlaştıkları ortaya çıkıyor. Bahçeli’nin durup dururken böyle bir çıkış yapması, millete verdiği sözün tam aksi istikamette ortaya çıkması izaha muhtaçtır. Sayın Bahçeli’nin bunu partisine ve ülkesine izah etme zorunluluğu vardır.”
Kaynak: Akşener’den Bahçeli-AKP anlaşmasına çok sert tepki

Kaynak : Sarızeybek Haber

görsel: yeniçağgazetesi

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.