anadoluverumelimedya.com

Erdoğan’ın Esad çıkışına Rusya’dan çifte tepki

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’deki Türk askeri birliklerinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “hükümranlığına son vermek” için orada olduğuna dair açıklamalarına Rusya’dan çifte tepki geldi. Kremlin sözcüsü Peskov açıklamayı sürpriz diye nitelerken, Rus Dışişleri sözcüsü Zaharova “Biz söylenen sözlere değil uluslararası anlaşmalarda atılan imzalara bakarız” dedi.

Reklam alanı

Kremlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’deki Türk askeri birliklerinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın “hükümranlığına son vermek” için orada olduğuna dair açıklamalarının Moskova için sürpriz olduğunu ve Ankara’dan bir açıklama beklendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı bir toplantıda, Suriye konusunda BM Güvenlik Konseyi’nin bir adım atamadığını belirterek Suriye’deki ölümlerin 1 milyona ulaştığını, bu ölümlerin devam ettiğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ’sabır sabır’ dedik, en sonunda dayanamadık ve Suriye’ye ÖSO ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik ? Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprakların gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için, yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren, zalim Esed’in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik. Başka birşey için değil” demişti.

Gazetecilere konuşan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, “Açıklamalar bizim için sürpriz oldu” dedi. Peskov, “Bu çok ciddi bir açıklama ve hem önceki açıklamalardan hem de bizim mevcut duruma yönelik anlayışımızdan farklılık gösteriyor. Türk ortaklarımızın bununla ilgili bize bir açıklama sunacağını ümit ediyoruz” dedi.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.