anadoluverumelimedya.com

Putin Dünyayı Uyardı: Bu Tehlikeli Bir Oyun, Yenilirsiniz!

Rusya Devlet Başkanı Putin, yayınladığı makalede dünyayı terör gruplarına karşı sert dille uyararak, ‘Terör grupları silahlanmaya devam ediyorlar. Bu çok tehlikeli bir oyun ve bu oyunun katılımcılarına bir kez daha sesleniyorum:Yenilirsiniz” dedi.
İtalya’nın La Stampa gazetesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan “Rusya’ya güvenmenin tam sırası, teröre karşı tek cephe” makalesini yayınladı.
Putin’in makalesinde dünyaya ekonomiden teröre, siyasetten tarihe dair çok sert mesajlar vardı. Putin, “Terör grupları silahlanmaya devam ediyorlar. Bu çok tehlikeli bir oyun ve bu oyunun katılımcılarına bir kez daha sesleniyorum, teröristler sizden daha akıllı ve güçlüler, onlarla oynarsanız yenilirsiniz” diyerek adeta mesaj verdi.

Reklam alanı

SÜREKLİ KRİZLER ÇIKARTIYOR

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, uluslararası ilişkilerin mevcut sisteminde sürekli krizler çıktığını, politika ve ekonomideki prensiplerin ise güçlü ülkelerin çıkarları doğrultusunda değiştirildiğini söyledi.
Aynı zamanda Rus lider, NATO’nun soğuk savaş döneminden itibaren yeni koşullara alışamadığını da belirtti
Putin, ekonomik güç ve siyasi etkinin dağılımıyla ilgili fikir ayrılıklarının arttığını, güvensizliğin oluşturduğu yükün olanakları kısıtladığını belirterek, “Bu durum 25 yıl önce bazı ülkeler tarafından yapılan hatalı seçimlerin sonucudur” dedi.

ÇOK TEHLİKELİ OYUN, YENİLİRSİNİZ

Putin, uluslararası terör tehdidine de değinerek, “Terörle mücadelenin küresel sonuçları yok, bununla birlikte tehditler büyüyor. Bu tehdit ile birlikte mücadele etmeliyiz. Fakat Rusya’nın bu çağrıları görmezden geliniyor. Terör grupları silahlanmaya devam ediyorlar. Bu çok tehlikeli bir oyun ve bu oyunun katılımcılarına bir kez daha sesleniyorum, teröristler sizden daha akıllı ve güçlüler, onlarla oynarsanız yenilirsiniz” dedi.

ÇATIŞMAYA GİRMEYİ HEDEFLEMİYORU

Putin ayrıca, “Rusya gibi ülkeler bin yıllık tarihlerine dayanabilirler. Biz özgürlüğümüz ve bağımsızlığımıza değer vermeyi öğrendik. Aynı zamanda biz dünyada üstün olmayı ya da başka ülkelerle çatışmaya girmeyi hedeflemiyoruz. Bize göre, gerçek liderlik tehditler uydurarak başkalarını bastırmaya çalışmak değil, gerçek sorunları görerek devletleri bu sorunların çözümü için birleştirmektir. Rusya dünyadaki rolünü tam da bu şekilde görüyor.” dedi.

haber3hilal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.