anadoluverumelimedya.com

Yunan basınından akılalmaz ‘Türkiye’ iddiası

Yunan gazetesi Proto Thema’nın istihbarat kaynaklarına dayandırdığını iddia ettiği haberde, Türkiye’nin her gün 3 bin belgesiz Suriyeli mülteciyi Yunanistan’a yollayacağını yazdı. İngiliz The Times gazetesi de bu akılalmaz iddiaya sayfalarında yer verdi.

Reklam alanı

Haberde, botlara bindirilecek mültecilerin Türkiye’nin batı kıyılarından Yunanistan’a gönderileceği ve bu planın “haftalar içinde başlayabileceği” ifade edildi.

15 Temmuz’un ardından Türkiye’ye yöneltilen eleştiriler nedeniyle Türkiye ile Avrupa arasındaki ipler gerildi. Geçen hafta perşembe günü Avrupa Parlamentosu’nda alınan “Türkiye ile üyelik müzakereleri dondurulsun” kararı, Türkiye’de büyük yankı bulmuş; en sert tepkiyi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Erdoğan, “Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu bilesiniz” demişti.

Ankara ve Brüksel mayıs ayındaki zirvede beş Yunan adasındaki sığınmacıların Türkiye’ye iade edilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı. Ayrıca Türkiye ile AB arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması da 1 Haziran itibarıyla yürürlüğe girmişti.

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.