anadoluverumelimedya.com

Yandaş Taşgetiren’den tarihi MHP itirafı

Hükümete yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, Bahçeli’nin parti içindeki değişimcileri susturmak için AKP’den (devletten) yardım aldığın itiraf etti. Taşgetiren’in yazısında paylaştığı bilgi tarihi bir itiraf olarak yorumlandı.

Türkiye’nin yüzlerce sorunu varken, parti içindeki kurultay taleplerini gayri hukuki yollar ve ortaklıklarla susturan Devlet Bahçeli ile ilgili tarihi bir itiraf geldi.

Reklam alanı

Hükümete yakınlığıyla bilinen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçaklarından inmeyen Ahmet Taşgetiren, Bahçeli ile AKP yakınlaşmasını doğru bulduğunu yazdığı köşe yazısında tarihi bir itirafta bulundu. Taşgetiren, Bahçeli’nin AKP’den yardım alarak parti içindeki değişim hareketini durdurduğunu yazdı.

İşte Taşgetiren’in o yazısı:

“CHP’nin, Ak Parti ile MHP arasında gelişen “fiili durum” tashih için yaptığı anayasa müzakerelerinde gösterdiği tavrın tanımlamasıdır “kısır muhalefet.”

Bu muhalefetten bir şey çıkmayacağı ayan beyan ortadadır. 330 görünmüştür, Meclis’ten bu anayasa değişikliği geçecektir, referandumda da Meclis’in kararı onaylanacaktır.

MHP kendi iç sancılarını aşma çabasıyla girdi yola. Önemli ölçüde netice de aldı. Orada Ak Parti den (belki devletten) yardım aldı mı, büyük ihtimalle. 

Ama bu “başkanlık yolunun açılması” için kullanılan mantık yabana atılır değil. 
“Fiili durum” var mı, var. Bunu değiştirme imkânı mevcut şartlarda var mı, yok.

Öyleyse ne yapılsın?”

tass.jpg

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.