anadoluverumelimedya.com

CHP, PM bildirgesini halka anlatacak!

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantıda, PM bildirgesi ele alındı. Kılıçdaroğlu’nun, “Açıkladığımız bildirgeden rahatsız olmuş beyler. ‘Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz’ lafından mı rahatsız olmuşlar, Atatürk’e yaptığımız vurgudan mı rahatsız olmuşlar” dedi.

Reklam alanı

HEYETLER GİDECEK

Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla milletvekillerinden oluşan karma heyetler önümüzdeki haftadan itibaren illere giderek, tartışmalara konu olan bildirgeyi meydanlarda da okuyacak. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, barolar ve diğer siyasi partilerle de paylaşılacak olan bildirgeyi, herkesin sahiplenmesi gerektiği üzerinde durulacak. Vatandaşlara, demokratik direnme hakkının anlamı da anlatılacak.

MYK’da Kılıçdaroğlu’nun, “Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü, iç barışını kollamaya çalışıyoruz. Saray ve AKP ise, kendi gibi düşünmeyen herkesi terörize etmeye çalışıyor. FETÖ’yü ve IŞİD’İ bunlar yarattı, PKK’yı bunlar güçlendirdi. Sınırlar kevgire döndü. El Nusra ile işbirliği yaptıkları ortada. Meclis’i bombalayanlar, insanlığa kurşun sıkanlar kimin döneminde devlete yerleştirildi, terfi ettirildi. FETÖ, AKP döneminde palazlandı” dediği öğrenildi.

ABD SEÇİMİ

Toplantıda ABD seçimleri de tartışıldı. Amerikan seçmeninin oy kullanma eğilimleri ve sandık çıkış anketlerinin paylaşıldığı toplantıda bir MYK üyesinin, “ABD devleti de, Amerikan basını da  Clinton’ın arkasındaydı. Ama Cumhuriyetçiler kazandı. Biz de medyanın bize yeterince yer vermediğini, devletin tüm olanaklarının AKP’nin elinde olduğunu söylüyoruz. Bizim açımızdan bir ders niteliğindedir bu sonuçlar” dediği kaydedildi.

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.