anadoluverumelimedya.com

Cumhuriyet için B planı

Cumhuriyet gazetesini yöneten Cumhuriyet Vakfı’nın eski Başkan vekili Alev Coşkun yaptığı açıklamada, “Siyasal iktidarın bu gazeteye kayyum atamasına karşı elimizde hukuksal bir yol vardır. Bu seçeneği kullanmak Vakıf Başkanı Orhan Erinç’in elindedir.” dedi.

Reklam alanı

Açıklamasında, “Kayyum atanırsa, gazetenin önünde ilk protesto edecek kişide ben olacağım.” ifadelerini kullanan Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç’e şöyle çağrı yaptı:

“Sayın Orhan Erinç’e çağrı yapıyorum. İhtilaf ve hukuksal tartışmanın yaşandığı, 02.04.2013 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısına katılan ve yönetim kurulu üyesi olan kişileri davet ederek, seçimlerin yenilenmesini sağlamalıdır. Demokratik ve tam hukuka bağlı yapılacak seçimlerle Vakıf Yönetiminin oluşmasına imkan tanımalıdır.

Sayın Erinç bunu yaptığı takdirde, siyasal iktidar kayyum atayamaz , atama yapmaya kalkarsa, hukuka aykırı bir iş yapmış olur. Mahkemelerden, Anayasa Mahkemesi’nden ve en sonunda AİHM den bu tasarrufu geriye döner.”

İşte Alev Coşkun’un açıklamasının tam metni:

“Cumhuriyet Gazetesi, 1924 yılında yayın hayatına başladı ve ismini Atatürk verdi. Cumhuriyet’le yaşıt olan bu Gazeteyi, Birinci Meclis’te Atatürk’ün yanında yer alan  Kuvay-ı Milliyeci  Yunus Nadi yayın hayatına kazandırdı. Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet felsefesinin ve aydınlanma devrimlerinin yılmaz savunucusudur.

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.