anadoluverumelimedya.com

Boğaziçi öğrencileri ‘Direniş Çadırı’ kurdu: Üniversiteyi savunuyoruz

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri rektörlük seçimlerini kaldıran Kanun Hükmünde Kararname’nin iptali ve yüzde 86 oyla seçilen rektörlerinin atanması için “Üniversiteyi savunuyoruz” diyerek direniş çadırı kurdu.

Reklam alanı

Kampüste Dayanışma Çadırının kurulmasıyla başlayan eylem, söyleşiler ve müzik dinletileri gibi etkinliklerle sürecek.

Bianet’e konuşan Sosyoloji Bölümü öğrencisi Kadir Selamet, Direniş Çadırı kurma kararının seçimleri kaldıran KHK yayınlandıktan sonra düzenledikleri forumda alındığını söyledi.

Seçilen rektör dört aydır atanmadı

12 Temmuz’da üniversitede yapılan seçimlerde mevcut rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu oyların yüzde 89’unu olarak seçimden birinci çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o tarihten bu yana Erdoğan 19 rektör atadı ancak Boğaziçi Üniversitesi’nde atama yapmadı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, üniversite seçimlerinde en yüksek oyu almasına rağmen üç aydır rektörün atanmamasına çektikleri video ile tepki göstermişti.

Videoda, rektörün atanmamasının kesilmiş bütçeler idari ve akademik kaos yarattığını, sözleşmeleri yenilenmesi gereken personelin durumunun belirsiz olduğunu, ofislere yazıcı tonerleri bile temin edilemediğini anlatmışlardı.

siyasihaber3

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.