anadoluverumelimedya.com

HDP’nin çağrısına bir kişi bile gitmedi

Terör soruşturması kapsamında Diyarbakır’daki evinde gözaltına alınan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş tutuklandı. Operasyonda diğer eş başkan Figen Yüksekdağ dahil 8 vekil daha tutuklandı.

Reklam alanı

Yapılan operasyonlar sonrasında, HDP tarafından sokağa çıkma çağrılarında bulunuldu. Ancak bölge halkından bu çağrılara destek gelmedi. Adana ve Siirt’te toplanan küçük gruplara ise polis müdahale etti.

ADANA İTİBAR ETMEDİ

Şehrin küçük kısmında bazı terör örgütü sempatizanları, sprey boyayla kapalı kepenklere yazı yazarak örgüt propagandası yaptı. Ara sokaklarda toplanarak korsan gösteri yapan küçük gruplara polis ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
Öte yandan, örgütün çağrısıyla kepenk kapatarak faaliyet göstermeyen işletme ve işletmecilere, Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca “Emre aykırı davranış” suçundan 219 lira idari para cezası verileceği, “terör örgütünün çağrısına uymak ve destek vermek” suçlarından işlem başlatıldığı öğrenildi. Siirt’te HDP binasına tek kişi bile gelmedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin tutuklanmasını protesto etmek için Siirt’te yapılan çağrıya kimse katılmadı.

Dün parti önünde toplanan grup adına açıklama yapan HDP İl Başkanı Abdullah Çetin, tüm vatandaşlara bugün için 13.00 ile 15.00 saatleri arasında parti binası önünde, tutuklamaları protesto etmek için yapılacak oturma eylemine katılım çağrısında bulunmuştu. Açıklamanın yapılacağı saatte parti binası önünde güvenlik önlemleri alınırken, güvenlik güçleri ile basın mensuplarının dışında kimsenin gelmemesi nedeniyle eylem yapılmadı.

‘KEPENK KAPATMA ÇAĞRISI’ YAPAN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan esnaftan kepenk kapatmasını isteyen 6 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. HDP ve DBP’lilerin yaptığı basın açıklaması sırasında partililer ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.