anadoluverumelimedya.com

15 Temmuz’un ikinci yöneticisi Kemal Batmaz!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin hazırlık toplantılarının yapıldığı evleri kiralayan ve ‘FETÖ’nün Genelkurmay İmamı’ olduğu ileri sürülen firari Adil Öksüz ile birlikte Mart ve Haziran 2016’da ABD’ye giden 12 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı. Şüphelilerden 6’sı yakalandı.

2 GÜN ÖNCE DÖNDÜ

Reklam alanı

Savcılık, “Adil Öksüz ile darbeyi yöneten kişinin tutuklu Kemal Batmaz olduğunun tespit edildiğini” açıkladı. Batmaz’ın 2016’da 4 kez ABD’ye gittiği ve darbe girişiminden iki gün önce 13 Temmuz günü, ABD’den İstanbul’a Adil Öksüz ile birlikte döndüğüne ilişkin havaalanı kamera kayıtları da bulundu.

O DA ARSA BAKMIŞ

16 Temmuz sabahı Kazan’da yakalanan Batmaz savcılıktaki ifadesinde “Arsa bakmaya gittim” diyen Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz gibi, “İstanbul’da emlakçılık yapıyorum. 16 Temmuz sabahı arkadaşım Harun’un ricasıyla Kazan’a arsa bakmaya gitmiştim” dedi. Batmaz mahkemece tutuklandı.

Darbe girişimi sırasında FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’ün, kalkışmanın merkezi olan Akıncı Üssünde yalnız olmadığı ve beraberinde başka sivillerin de olduğu anlaşılmıştı. Olay gecesi Öksüz’ün yanında bulunan iki sivil kişi de belirlenerek yakalandı. Bu kişilerden birinin, kriptolu telefonların usulsüz dinlenmesine ilişkin davanın sanığı eski TİB çalışanı Harun Biniş olduğu anlaşılırken, diğer kişinin de emlakçı Kemal Batmaz olduğu belirlendi. Biniş ifadesinde “Darbe olacağına inanmadığım için Ankara’da olan olayları ciddiye almadım, o gece yatıp uyudum. 16 Temmuz sabahı Kazan’a gittim. Arkadaşım Kemal Batmaz ile önceden sözleşmiştik. O gün oraya tarla-arsa bakmaya gittim” dedi.

HEPSİ ARSACI

Batmaz ise, “İstanbul’da emlakçılık işiyle uğraşıyorum. Harun Biniş aradı. Parası olduğunu ve arsa bakmamı istedi. Ankara’da buluştuk. Taksi ile Kazan’a gittik ama jandarma bizi çevirdi. FETÖ ile bağlantım yok” dedi. Yakalanmasını sağlayana 4 Milyon lira ödül vaat edilen Öksüz de aynı ifadeyi vererek, “14 temmuz akşamı Sakarya’dan Ankara’ya geldim. 16 Temmuz sabah 09.00-10.00 gibi de ticari taksiyle Kazan’a geldim. Orada tarla baktım. Beni o yol üzerinde araziden jandarmalar aldılar. Benim Akıncı Üssü’nde tanıdığım herhangi bir subay astsubay mevcut değildir. Üsse de hiç girmedim, arsa bakıyordum” demiş ve serbest bırakılmıştı.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.