anadoluverumelimedya.com

The Times: Putin dev bir saldırıya hazırlanıyor

İngiliz The Times gazetesi, bugün okuyucularının karşısına “Putin, Halep‘e dev bir saldırı hazırlığında” manşetiyle çıktı.

Reklam alanı

Savunma editörü Deborah Haynes imzalı özel haberde saldırı hazırlığına ilişkin detaylara yer veren gazete, Moskova‘nın Amerikan seçimleri öncesi oluşan yönetim boşluğundan yararlanmak ve Suriye‘deki pozisyonunu güçlendirmek için adım atacağnı yazdı.

Haberini Batılı istihbarat birimlerine dayandıran The Times’e göre, Rusya, muhaliflerin kontrolündeki doğu Halep’e geniş ölçekli bir saldırı gerçekleştirecek.

Haberdeki en dikkat çeken vurgu, Rusya’nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov’un kısa süre sonra Suriye kıyılarına ulaşacak olması. Ekim ayı içerisinde Kuzey Denizi‘nden yola çıkan Amiral Kuznetsov’un başını çektiği Rus filosu, halen Akdeniz‘de seyir halinde.

Moskova’nın ‘tatbikat’ için Doğu Akdeniz’e gönderildiğini ilan ettiği filoda nükleer füze gemisi Pyotr Vekiliy, denizaltısavar gemiler Severmorsk ve Vice-Admiral Kulakov bulunuyor. Uçak gemisi SU-33 bombardıman uçakları ile KA-27 helikopterleri taşıyor.

ÜÇ RUS DENİZALTISI AKDENİZ’E GEÇTİ

Gazetenin Pazar günkü sayısında da üç Rus denizaltısının Akdeniz’deki Rus donanmasına katıldığı yer almıştı. Denizaltıların ikisi nükleer denizaltı projesi 971 ‘Şuka-B’ ve diğeri ise dizel-elektrik projesi ‘877 Paltus’. Geçen hafta İngiliz donanması gemilerin Akdeniz’e geçerken tespit etti. Gazetenin kaynaklarına göre denizaltılar Suriye’deki hedefleri vurmak için füzeler ‘Kalibr’ ile donatılmış durumda.

‘RUSLAR GELİYOR’ BAŞLIĞI ATILMIŞTI

302 metre boyu ve 2 bin mürettebatı bulunan dev savaş gemisi Amiral Kuznetsov’un başını çektiği filo, İngiltere ve Fransa arasından geçerken gerilim yükselmişti. Gemideki uçakların havalandığı fotoğrafları paylaşan İngiliz basını ‘Ruslar geliyor’ başlığını atmıştı. Yayımlanan fotoğraflarda helikopterlerin bölgedeki NATO gemilerinin çok yakınında uçtuğu görülmüştü.

Suriye’de Beşar Esad‘ın başında bulunduğu Şam rejiminin en önemli koruyucusu Rusya, son dönemde iç savaş ülkesine tamamen yerleşmeye karar verdi. Akdeniz kıyısındaki Tartus’a kalıcı üs kuran Moskova yönetimi, ayrıca S-300 füze savunma sistemi yerleştirdi. Son bir ay içerisinde nükleer füzelerle yüklü birçok Rus savaş gemisi İstanbul Boğazı’nı geçerek Suriye’ye gitti.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.