anadoluverumelimedya.com

CHP’li milletvekilleri Cumhuriyet’te: Bu gazeteyi kapattırmayız

CHP’li vekiller ve gazeteciler demokrasi ve basın özgürlüğü adına Cumhuriyet’e destek için gazetede…
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Cumhuriyet Gazetesi’nin çok şehidi var
Cumhuriyet Gazetesi’nin misyonu ve görevi kurulduğu günden bugüne kadar demokrasi, hukuk devleti, özgürlükleri savunmak oldu. Darbelere karşı çıktı. Laik, demokratik hukuk devletini savundu.
Şeriata karşı baş kaldırdı ve bu çizgisinden dolayı bugüne kadar Cumhuriyet Gazetesi’nin çok şehidi var. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok var. Cumhuriyet Gazetesi bugüne kadar şeriat özlemi içinde olan güçler tarafından hep hedefteydi. Bugüne kadar hedeften inmedi. Cumhuriyet Gazetesi’ne çıkmak demokrasiye, hukuk devletine, temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmaktır. Aslında siyasi iktidarın bir gizli gündemi var.
15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişiminin ardına saklanarak darbe girişimini perdeleyerek kendisine muhalif olan laik, demokratik hukuk devletini isteyen gazetecileri, düşünürleri, yazarları, muhalifleri korkutma, sindirme operasyonudur. Gün birlik ve dayanışma günüdür. Faşizme karşı omuz omuza vermenin günüdür. Herkesi Cumhuriyet Gazetesi’nin önüne dayanışmaya davet ediyorum.
CHP İstanbul Milletvekili Selina DoğanBurada hukukun üstünlüğünü savunmak için bulunuyoruz
Darbe girişiminden beri CHP olarak hukukun üstünlüğünü her durumda savunmaya devam ediyoruz. Hukukun üstünlüğü demek hangi kesim hangi tür hukuk ihlali yaşıyorsa onun yanında olmak demektir. Biz bugün burada hukukun üstünlüğünü savunmak için bulunuyoruz.
Çünkü OHAL tamamen darbe girişimini adeta tamamlamak üzere kötüye kullanılıyor. KHK’lerle tüm yetki kötüye kullanılıyor. Buraya düzenlenen operasyon da bunun bir parçası. Cumhunriyet Gazetesi’ni herhangi bir terör örgütü ile ilintilendirmek aslında bu ülkenin yüzde 50’sini sindirme çabasının artık kırılma noktasıdır. Gün dayanışma günüdür.
Hepimizin burada toplanıp hukuka sahip çıkmamız gerekiyor. Yazarlarımızın, vakıf yöneticilerimizin hiçbir şekilde kötü muameleye uğramaması için, hukukun üstünlüğünün onlar için de uygulanması için sonuna kadar olayın takipçisi olacağız. Cumhuriyet Gazetesi Cumhuriyetin savunucusu olan en temel kurumdur. Yayınlandığı günden bu yana darbelerle mücadele etmiştir. Bu şekilde ilintilendirilmesi artık bu ülkede hiçbir muhalif sese tahammül olmadığının göstergesidir. Bülent Tezcan’a yapılan saldırı da bu bütünün bir parçasıdır.
cumhuriyet
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.