anadoluverumelimedya.com

Ankara-Moskova anlaştı: Suriye’de dengeleri değiştirecek gelişme

Musul operasyonunda Türkiye’yi dışarıda bırakma hesapları yapan ABD’ye karşı Ankara ile Moskova’nın da yeni bir harita üzerinde uzlaştığı belirtildi.

Reklam alanı

Yeni Şafak’ın haberine göre Halep’ten başlayarak İdlip, Lazkiye, Rakka, Haseke ve Deyr Zor’u içine alan bölge, savaş öncesi duruma yakın demografik yapı baz alınarak şekillenecek.

Halep’in kuzeyinde oluşturulmak istenen ABD destekli terör hattı projesine karşı Ankara ve Moskova arasında yeni bir bölge haritası konusunda mutabık kalındığı iddia ediliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte başlattığı harekât kapsamında, kuzeyde 1300 kilometrekarelik bölge terör unsurlarından temizlendi ve 110 kilometre uzunluk-46 kilometre derinliğe ulaştı.

Halep’e kadar ilerleyen TSK-ÖSO ittifakının Rusya ile varılan anlaşma sonucu şehir merkezine gireceği ve Suriye Ordusu’nun bölgeden çekilerek Lazkiye-Tartus hattına dönebileceği de iddialar arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘güvenli bölge’yi 5 bin kilometrekare ilan etmesinin yine Putin’le varılan uzlaşma kapsamında olduğu belirtiliyor. Muhaliflerin Halep merkezine başlattığı son operasyon da bu tezi destekler nitelikte.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Rus uçaklarının 13 gündür Halep’te hiçbir operasyon düzenlemediğini belirtti

anadolutürkhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.