anadoluverumelimedya.com

İsmail Saymaz’ı infaz etmek…

Yavuz Selim Demirağ

Reklam alanı

Bizim gazetecilik mesleğinde atlatma haber adına ciddi çekememezlik vardır. Bir bakıma “hiç bir başarı cezasız kalmaz” kuralı uygulanır bu alemde. İsmail Saymaz da bu gadre uğrayanlardan. Genç, idealist, pırıl pırıl bir gazeteci… Kimsenin cesaret edemediği konulara bodoslama dalıp gerçekleri ortaya çıkarana kadar mücadele ediyor. Yazılarını, kitaplarını okuduğum halde ilk kez bir televizyon programında karşılaştım. O kadar cana yakın, samimi birine az rastlanır. Bazı konularda fikirlerimiz uyuşmasa da sevdim İsmail’i, sevmeye devam edeceğim.

***

Şu günlerde adına FETÖ denilen örgütü yıllar önce keşfedip ipliklerini pazara çıkarmak için gece-gündüz çalışan bu delikanlı ünlü “ByLock”un patent sahibini ta okyanus ötesinde bulup; röportaj yaptığı ve FETÖ ile bağlantısını kanıtladı diye yandaş ve havuz medyası tarafından neredeyse infaz ediliyor. “Hanifi Yoldaş, Nefret, Sıfır Tolerans, Fıtrat, Postmodern cihat, Ali İsmail emrini kim verdi, Sözde Terörist, Esas Duruşta Cinayet” adlarında 9 kitabı var. Genç yaşta onlarca ödül almış. Öyle bavulla servis yapılmıyor İsmail’e… Araştırıyor, buluyor ve cesurca yazıyor. Son dönemde televizyonlardaki tartışma programlarının da yıldızı oldu. Evirip, çevirmeden, korkmadan pat diye yapıştırıyor sözü. Devletin istihbarat teşkilatının, polisinin bulamadığı David Keynes, adını değiştirmeden önceki Alparslan Demir’i gidip Amerika’da buldu. ByLock yazılımının kimler tarafından, ne zamana kadar kullanıldığını tespit etti. Madalya verilmesi gerekirken, günlerdir İsmail’i FETÖ’yü aklamaya kalkışmakla suçluyorlar. İnsaf!

Okumadan eline tutuşturulan kalem ile tetikçilik yapanlar son derece telaşlı. Panik halinde saldırıyorlar İsmail’e. Kim bilir belki de Saymaz’ın “Tilki” kod adını ortaya çıkardığı İbrahim Faruk Bayındır’a sıra gelecek. ByLock çorap söküğü gibi siyasilere uzanacak korkusuyla dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyorlar.

***

Peki kim bu Faruk Bayındır… CHP ve MHP’deki kaset operasyonlarının arkasındaki kişi. AKP’nin Küçükçekmece Belediye Meclis üyeliği yapmış. Daha sonra AKP milletvekili adayı olmuş. TARKİM adındaki havacılık şirketinin sahibi… Bir sürü özel uçağı var. Şimdi el konulan şirketin uçakları ile FETÖ’nün beyin takımının kaçırıldığı biliniyor. Peki bu şirkete ruhsatı kim verdi? Bayındır’ın FETÖ’cü polislerin kaçırdığı gazeteci Haydar Meriç’i domuz bağı ile bağlayıp helikopter ile denize attırıp öldürttüğü iddiası çok ciddi… Hal böyle iken FETÖ ile mücadele ettiğini iddia eden tetikçiler Faruk Bayındır üzerinden FETÖ’nün iş dünyası ve siyasi ayağına ulaşmak yerine, bunları faşh eden İsmail Saymaz’ı neden hedef tahtasına oturtur? İsmail ile beraber Hürriyet ve Aydın Doğan’a saldırır? Faruk Bayındır’ın kardeşi Ferhat bile ağabeyinin FETÖ bağlantısını itiraf etmişken, işlenen cinayetler ve kaçırmaların peşine düşmektense İsmail Saymaz’a sallamanın sebebi bu örgütün tamamen çökertilmesini engellemekten başka bir şey değildir.

***

FETÖ ile mücadelede samimi olduğunu zannettiğim Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda neler düşündüğünü merak ediyorum. Erdoğan’a yalakalık yapma adına İsmail Saymaz’ı yargısız infaz etmeye kalkışanlara sanırım Erdoğan’ın bir çift sözü olacaktır.

İsmail Saymaz kelimenin tam anlamı ile “Adam”dır. Adamına sahip çıkmaktan tırsan meslektaşlarına da aynaya bakmalarını tavsiye ederim.

Bavulcu Mehmet Baransu’ya “yılın gazetecisi” ödülü veren Gazeteciler Cemiyeti derin uykuda… Cemiyeti bilmem ama benim “yılın gazetecisi” adayım İsmail Saymaz’dır.

Yolu da bahtı da açık olsun…

yeniçağ

görsel: memurlar.net

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.