anadoluverumelimedya.com

AKŞENER’E BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI BÖYLE TEKLİF EDİLMİŞ!

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, sosyal medya hesaplarından tarihi bir belge yayınladı. 28 Ağustos 2015 tarihli belgede, Hükümeti kurmakla görevlendirilen Ahmet Davutoğlu’nun, Meral Akşener’e bakanlık teklif ettiği görülüyor.

Reklam alanı

DAVUTOĞLU: “SİZE BAKANLIK TEKLİF EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen  Davutoğlu’nun, Akşener’e yazdığı ıslak imzalı mektupta şu ifadelere yer verildi:

25/08/2015 tarihinde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Geçici Bakanlar Kurulu kurmak üzere Başbakan olarak atanmış bulunmaktayım. Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için şahsınıza Bakanlık teklif ediyorum. Anayasanın amir hükmü gereğince, teklif edilen Bakanlık teklifini kabul etmemeniz halinde yerinize bağımsızlardan atama yapılacağından, Geçici Bakanlar Kurulunun kurulması için öngörülen Anayasal süre dikkat alınarak, Bakanlık görevine ilişkin teklife 27/08/2015 tarihi saat: 18.00’e kadar yazılı olarak yanıt vermeniz hususunda gereğini rica ederim.”

AKŞENER: “TEKLİFİNİZ SİYASİ NEZAKET DIŞIDIR”

Kendisine bakanlık teklif edilen Akşener ise ıslak imzalı yanıtında teklifi “siyasi nezaket dışında” diyerek reddediyor.

İşte Akşener’in o cevabı:

“26.08.2015 tarih ve 9304 sayı ile Geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için bakanlık teklifi içeren yazınızı aldım. Böyle bir görev teklifinin şahsıma da yapılacağının basın ve yayın organlarında yer alması üzerine, teklif edildiği takdirde kesinlikle kabul etmeyeceğimi kamuoyu ile paylaşmıştım. Partimin ve şahsımın tavrının belli olmasına rağmen, telefon ile de teyidini alabileceğiniz görüşümü, siyasi stratejilerinize araç yapmanın, parti tüzel kişiliklerini ve şahsi beyanlarını yok saymanızı siyasi nezaket dışı olarak gördüğümü üzülerek belirtir, bir kez de yazılı olarak kabul etmediğimi bilgilerinize sunarım.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.