anadoluverumelimedya.com

Savaş pilotu açığını kapatmak için iki önemli proje

Türk Hava Kuvvetleri, rezerv savaş pilotu uygulamasına geçiyor.

Reklam alanı

Fethullahçı Terör Örgütü’nün kumpas ve darbe girişimiyle pilot sıkıntısı çeken Hava Kuvvetleri Komutanlığı, savaş pilotu açığını gidermek için iki önemli proje üretti.

Habertürk gazetesinin haberine göre, çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararname ile TSK’dan ayrılmış ve özel sektöre geçmiş pilotların özel sözleşmelerle geri dönüşlerinin sağlanması amaçlanıyor.

Buna göre, pilotlar gerekli oryantasyon eğitiminden geçecek, Türk Hava Kuvvetleri’ne katılıp savaş uçağı uçuracak ya da eğitmen olacak.

Bir diğer proje ise rezerv pilot yöntemi. Geçmişte Hava Kuvvetleri’nden ayrılmış pilotlar, çalıştıkları firmalarla görüşülerek savaş pilotluğu eğitimi alacak, ardından yine özel sektördeki görevlerine dönecek. İhtiyaç duyulduğunda ise göreve çağrılacaklar.

Asker olacak bu pilotların dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden sayılacak.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Türk Hava Yolları ya da diğer firmalarla özel sözleşme yapacak. Böylelikle pilotlar özel sektörde kazandıkları ücretleri almaya devam edecek.

15 Temmuz Amerika destekli FETÖ’cü darbe girişimi sonrası yapılan soruşturmalarla Hava Kuvvetleri’nden 300’e yakın pilot ihraç edilmişti. Daha önce de FETÖ kumpaslarıyla çok sayıda pilot TSK’dan uzaklaştırılmıştı.

Şu anda Hava Kuvvetleri’nde savaş uçağı koltuğuna 0.8 pilot düşüyor. Bunun en az  uçak başına 1.5 pilot olması olması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.