anadoluverumelimedya.com

TBMM de Kahraman MHP Milletvekilleri MHP tabanı dışında her kesimden alkışlanıyor..

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ,Meral Akşener’i Destekleyen Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AK Parti’nin başkanlık sistemiyle ilgili Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kuruluna gelmesi durumunda hayır oyu kullanacaklarını açıkladılar.

Reklam alanı

TBMM’de, 5 milletvekilinin imzaladığı basın açıklamasını, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ okudu.

Ortak açıklamada, MHP’ye oy veren milyonların kendileri gibi başkanlık sistemine ve bölünmeye karşı olduklarını bildikleri belirtilerek, “TBMM’de ‘evet’ deriz referandumda ‘hayır’ deriz şeklinde bir tavrın doğru olmadığını ve halkın aklı ile alay etmek olduğunu görüyoruz.” ifadesi kullanıldı. Açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

“Bu tavrı sergileyen arkadaşlarımızdan, 3 Kasım 2002 seçimlerinin sonuçlarından, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığının önünün açılmasından ve 7 Haziran 2015 seçim gecesi yapılan açıklamanın ortaya çıkardığı neticelerden sonuç çıkarması gerektiğine inanıyoruz. Parlamenter sistemden yana olduğumuzu, AKP’nin başkanlık teklifinin TBMM gündemine geldiği zaman geçmemesi için ‘hayır” oyu vererek ortaya koyacağız. TBMM’de referandum için verilen oyların 330 altında kalması için mücadele edeceğiz. Hiçbir makam ve mevkinin, ülkemizin birliği ve aziz milletimizin dirliğinin üstünde değildir.”

habererk

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.