anadoluverumelimedya.com

Putin’in danışmanı Dugin, Ulusal Kanal’a konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in özel temsilcisi Profesör Alksandr Dugin 15 Temmuzdarbe girişimini araştırmak üzere kurulan komisyona davet edildi. Komisyon Dugin’i dinleyecek.

Reklam alanı

Peki Dugin neden komisyona davet edildi. 15 Temmuz ile ilgili komisyona neler anlatacak?

Putin’in danışmanı Profesör Dugin, Moskova’da Ulusal Kanal‘a özel açıklamalar yaptı. Darbe girişminin Türkiye’nin siyasi meselesi olmadığını belirten Dugin, “Bu bir jeapolitik darbedir” dedi. Dugin, komisyona davet edilmesinin de darbenin araştırılması açısından yerinde bir adım olduğunu vurguladı.

Dugin, “Türkiye’deki darbe girişimi soruşturmasına neden Rusya’nın katılmasının istendiğine gelince, bu çok önemli bir soru. Çünkü bu sadece Türkiye’nin iç meselesi değildi. Bu örneğin sadece bir siyasi gücün diğerini alaşağı etmeye çalışması değildi. Bunun arkasında jeopolitik bir ajanda vardı. Çünkü Fethullahçı örgütün merkezi ABD’de, bu örgütün arkasında da Amerikalı CIA ajanları vardı. Bu Erdoğan rejimine Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılan bir tür savaş ilanıydı. Bu da diğer büyük jeopolitik gücün davet edilmesini gerektiriyor. Çünkü darbe girişiminin arkasındaki gerçek stratejiyi, gerçek paradigmayı örneğin sadece Türk istihabaratına dayanarak çözemeyiz, çünkü Türkiye bir NATO üyesidir ve Amerikan ajanları ile de doludur” ifadelerini kullandı.

Dugin’e göre, Türkiye NATO kampında kalarak darbeyi sağlıklı bir şekilde araştıramaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin Rusya’yı da aktör olarak görmesi bir ihtiyaç. Dugin
“Bu tam da jeopolitik bir iş olduğu için Ankara ve Erdoğan bu darbe girişiminin gerçek ve en yakın sebepleri konusunda adaleti sunabilecek olan diğer büyük jeopolitik güce ihtiyaç duyuyor. ABD bu kadar büyük olduğu için Türkiye’nin hem içinde hem de dışında faaliyet gösteren kendi araçları ve ağları vasıtasıyla bu soruşturmayı saptırabilir. Amerikan etkisine karşı denge oluşturabilecek tek güç Rusya’dır. Bu tamamen mantıklı” diye konuştu.

ulusalkanal

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.