anadoluverumelimedya.com

NATO’dan 15 Temmuz açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında NATO’daki askeri personelde değişiklik yaptıklarını da açıkladı.

Reklam alanı

BBC Türkçe’nin haberine göre Genel Sekreter, “NATO karargahlarındaki Türk askerlerinde değişiklik yapıldı. Türkiye’nin NATO’ya Türk askeri personeli sağlayabilmeyi sürdüreceğinden bir kuşkum yok. Bu konuda Türkiye ile yakın bir iletişimi içerisindeyiz” dedi.

IŞİD OPERASYONUNA KATILDI

Öte yandan Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifaka bağlı gözetleme uçaklarının Irak Şam İslam Devleti’ne yönelik süren operasyona katıldığını açıkladı.

Stoltenberg, ABD yapımı olan AWACS’ların 20 Ekim’den bu yana koalisyon güçlerine, istihbarat anlamında destek verdiğini söyledi.

Genel Sekreter Stoltenberg yaptığı açıklamada, NATO uçaklarının muharebeye direkt olarak katılmadığını söyledi ve yalnızca havadan keşif çalışması yaptıklarının altını çizdi.

AWACS uçakları bir kaç yüz kilometrelik bir alanda radar görevi görebilirken, aynı zamanda hava operasyonlarında komuta merkezi olarak da kullanılabiliyor.

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.