anadoluverumelimedya.com

‘ByLock yazılımcısı’ eski TÜBİTAK çalışanı tutuklandı

Nevra Ölçer / Anadolu ve Rumeli Medya

Reklam alanı

 

Gazetelerde bugün yer alan bir haberin başlığı bizim de attığımız başlık oldu bugün. Neden?

Hep beraber düşünelim.

ByLock son haftalarda en sık haberlerde geçen kelime. Bu yazılım özel olarak geliştirilmiş, Fetö mensupları kendi aralarında bu yazılımı kullanarak haberleşmişler.

18 milyon mesaj inceleniyormuş. MİT ByLock kullanan 53 bin kişiyi tek tek tespit etmiş. Yazılımda kullanılan şifreyi kırmış. Bunlar hep son günlerin haber başlıkları.

Bugün az önce bildirildiğine göre de ByLock’un yazılımcısı İhsan Taşkın tutuklanmış. Eski TÜBİTAK çalışanıymış.”Darbe girişimi soruşturması kapsamında Gülen cemaati arasında yazışma programı olarak iddia edilen ‘ByLock’un yazılımcısı’ eski TÜBİTAK çalışanı İhsan Taşkın tutuklandı. (Cumhuriyet)”

Bütün bu haberlerden öğrendiğimize göre ülkemizde İhsan Taşkın isimli bir vatandaş yaşıyor, bu kişi 53 bin kişinin kullandığı bir yazılım geliştiriyor. Yani büyük bir iş yapıyor. Bunun güvenliğini, şifrelerini oluşturuyor. 18 milyon mesaj atılıyor bu yazılım kullanılarak.

Yani ülkemizde bu kadar uzman bir kişi varsa, biz ne diye bize düşman Amerikalıların oluşturdukları Seçsis seçim sistemini kullanıyoruz? Niye bizim ülkemizde olan kişiler bir seçim yazılımı oluşturmuyor?

ByLock gibi komplike bir yazılımı yazanlar bir seçim yazılımını haydi haydi yazarlar.

İhsan Taşkın madem bu kadar kötü bir şey yaptı, o zaman ona bir ceza verilsin. Otursun ülkesi için bir seçim yazılımı oluştursun ve kendini affettirmeye çalışsın. Artık doğrunun ne olduğunu bildiğine göre, ülkesi için bir şey yapmış olsun.

Ortalıkta seçim, erken seçim lafları dolaşmaya başladı. Genelde kimse buna itiraz etmeyebilirdi ama seçim sahtekarlıkları o kadar ayyuka çıktı ki, kimse çıkacak sonuçlara güvenmiyor.

Kılıçdaroğlu yarın çıksın desin ki “Madem elinizde böyle bir uzman var, ben onun bir seçim yazılımı oluşturmasını istiyorum. Türkiye Cumhuriyetinde sağlıklı seçimlerin yapılması için. Bu konunun takipçisi olacağım. Devamlı gündemde tutacağım”. O zaman biz de muhalefet elle tutulur bir şey yapıyor diye umutlanıp sevinelim.

Mhp sürekli teşkilat kapatıyor. Yeni bir parti kurulması konusu gündemde. Ancak yeni kurulan parti seçimlere hemen katılabiliyor mu? Yeni bir parti kurulmuş olsa, kurultay isteyen teşkilatlar süratle o partiye geçse, belki Mhp’deki muhalefetin bir şansı olabilirdi, ama her şey yavaş ve durağan.

Akp hızlı hareket ediyor. Ona muhalif olan hiç kimse oyun kurucu değil. O zaman da bu ülkede neler görüyorsanız onlar oluyor.

Ama konumuza dönersek: Acil bir güvenilir seçim yazılımına ihtiyacımız var. Aksi taktirde, seçim var demekle, kazananı ilan etmek aynı anlama geliyor.

 

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.