anadoluverumelimedya.com

TÜRKMEN LİDERDEN EMİR: HERKES SİLAHLARINA DAVRANSIN!

Türkmen liderden emir: Herkes silahlarına davransın!

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkan Erşat Salihi, Kerkük’te yaşanan olayların kontrolden çıkmaya başlamasıyla Türkmenlere seslenerek, silahlı direniş emri verdi!

“Herkes silahlarına davransın!”

Terör örgütü IŞİD’in Kerkük’teki saldırıları devam ediyor. Bazı mahallelerde IŞİD teröristleri evlere baskınlar yapıyor. Güvenlik güçleri ise bu baskınlara yetişrmekte zorlanıyor. Bu gelişmeler üzerine Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi, Türkmenlere “Polisi beklemeyin, kendi imkanlarınızla, komşularınızla birlik olun, silahlarla direnin!” diye çağrıda bulundu

Reklam alanı

İşte Salihi’nin açıklaması:

“Değerli ve aziz Kerkük halkı, özellikle de Türkmen milleti. Bugün Kerkük’te yaşananlar, hepimizin meşgulüdür. Merak etmeyin bu geçici bir durumdur. Şehitlerimizin kanı boş yere değildir. Bu şehitlerimizin kanları bizim namusumuzu, şerefimizi simgeliyor. Sizden istediğim, imkan dahilinde herkes mıntıkasını korusun. Eğer kendi sokağınızı terk ederseniz, o mıntıkanızı alacaklar. Gençler ve aileler, birbirlerinizle beraber olun. Yok! Perdenizi örtersiniz, aralığından bakarsınız olanlara! Bunu yaparsanız, hepinizin evine girerler. Birinin evine IŞİD’ci girerse vurun öldürün. Güvenlik yok şikayetlerinde bulunmayın. Bu artık emrivakidir.  Devlet yoktur, polis yoktur, bunları bırakın. Öz güvenliğimizi nasıl sağlayacağız onu düşünün. Mıntıkanızdaki Türkmenler, Kürtler, Araplar bunlar hepsi bir yerdedirler. Komşularınızla birlikte hareket edin. Heykellere ve yüksek binalara dikkat edin. Aileler birbirlerine destek olsun. Bu teröristlerin üzerine silah doğrultmaktan korkmayın. Polis gelmesini beklemeyin. Polis her yere gelebilmir. Silahlarınızla direnin! Bu geceni geçirelim, yarına Allah kerimdir!

kurultay

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.