anadoluverumelimedya.com

Ümit Özdağ: Başkanlık sistemi Meclis’e gelirse ret oyu vereceğim

Bahçeli’nin Başkanlık sistemi talebine MHP’li vekillerden ses çıkmazken, ilk tepki MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Özdağ’dan geldi. Özdağ, “Başkanlık sistemi Meclis’e gelirse ret oyu vereceğim” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’nin ‘Başkanlık sistemi’ çıkışına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Reklam alanı

MHP’li vekiller, Bahçeli’nin MHP’yi “AKP’nin arka bahçesi” pozisyonuna düşürmesine sessiz kalırken, ilk tepki MHP Genel Başkan Adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof Dr. Ümit Özdağ’dan geldi.

MECLİS’E GELİRSE RET OYU VERECEĞİM

T24’ten Yalçın Doğan’a konuşan Özdağ, “Başkanlık sistemi Meclis’e gelirse, ben ret oyu vereceğim. Referandum süreci içinde de, her fırsatta böyle bir referandumun ve başkanlık sisteminin Türkiye’yi ikiye böleceğini, etnik ve mezhepsel ve de siyasi cepheleşmeleri derinleştireceğini anlatacağım. Başkanlığın Türkiye’yi büyük bir istikrarsızlığa sürükleyeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

PARLAMENTER SİSTEM ÜLKENİN SİGORTASIDIR

Ümit Özdağ, parlamenter sistemin önemine değinerek “Parlamenter sistem aynı zamanda ülkenin milli güvenlik sistemidir, sigortasıdır. Başkanlığa geçildiği anda, bu güvenlik ortadan kalkacak, Türkiye Ukraynalaşma sürecine girecektir. Büyük bir istikrarsızlık ve çok büyük bir tehlike bizi bekliyor olacaktır. Türk toplumu 15 Temmuz’la zaten bir travma yaşamıştır, bir de üstüne bunu getirmek çok yanlıştır” dedi.

ZAMANLAMA ÇOK YANLIŞ

Başkanlık sisteminin ortaya atılışının zamanlasının altını çizen MHP Genel Başkan Adayı Özdağ, “Türkiye’nin karşısında birkaç tane terör örgütü var, onlarla mücadele ediyor. 15 Temmuz nedeniyle Türk Ordusu zaten, Sakarya muharebelerinden bu yana, en büyük travmasını yaşıyor. İçte savaş, dışarıda savaş ve bu sırada başkanlık sistemi meselesi. Çok yanlış ve hep söyleyeceğim, ben ret oyu vereceğim ama, Meclis’teki diğer arkadaşlarım nasıl davranır, bunu bilmiyorum” şeklinde konuştu.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.