anadoluverumelimedya.com

ABD’den Erdoğan’a yeni operasyon

Aydınlık gazetesinden Damla İnce’nin haberine göre, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin başansızlığa uğramasının ardındanABD, Tayyip Erdoğan’ı milli siyasetlerden uzaklaştırmak adına yeni bir operasyon başlattı. Amerika’nın bu seferki hedefi, darbe girişimini başarısızhğa uğratan esas direnç odağını dağıtmak. Böylece Erdoğan milli siyasetten kopacak ve halk desteğini kaybedecek, ABD’ye direnme mevzisinden ayrılacak.

Reklam alanı

Erdoğan’ın çevresindeki kripto adamların kulağına senaryo fısıldandı bile. Senaryoya göre “TSK içindeki FETÖ temizlendikten sonra hakimiyet tamamıyla Perinçek grubuna geçti. Yeni darbe girişimi buradan gelecek” söylentisi yayılarak Erdoğan, Vatan Partisi’nin savunduğu milli siyasetten uzaklaştırılacak.

İLK TAŞGETİREN SÖYLEDİ

Başta fısıltı olarak yayılan “Perinçek grubu darbe yapacak” yalanı, ilk olarak Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren tarafından yüksek sesle dillendirildi. Tasgetiren 11 Eylül tarihli köşesinden “Çak açık ve net Şu sıralar dikkate alınması gereken en büyük risk, yargıda, silahla kuvvetlerde ve üniversitelerde muhafazakar bilinen kadroların ‘FETÖ mensubu’ yaftasıyla tasfiye edilmesi ve özellikle Doğu Perinçek’in uzantılarına alan açılmasıdır” diye yazdı.

Taşgetiren’in iddiasına göre yapılmak istenen, “Ak Parti’ye. kendi eliyle kendi sosyal tabanını tasfiye ettirmek ve devlet kadrolarını, çok kolaylıkla yeni bir paralel yapı oluşturma riski taşıyan. Üstelik ideolojik bakımdan yüzde yüz Ak Parti karşıtı gruplarla doldurmak”

AYNI YALAN BU KEZ WASHINGTON’DAN YÜKSELDİ

Ahmet Taşgetiren’in ardından aynı yalanı bu kez Davutoğlu’na yakın olduğu iddia edilen Metin Gürcan dile getirdi.

Washington merkezli Al-Monitor internet sitesinin yazarlarından Gürcan, Perinçek ve ekibinin Erdoğan’ın kendisini hedef alabileceğini yazdı.

Al-Monitor’de yayınlanan “Güç kavgası Türkiye’nin güvenlik yapısını yok ediyor” başlıklı yazısında AKP’nin 14 yıldır iktidarda olmasına rağmen güvenlik ve istihbarat ile uğraşan bir bürokrat ekibine sahip olmadığını belirten Gürcan, MİT’in, Jandarma Genel Komutanlığı’nın, Savunma Bakanlığı’nın ve TSK’nın tepe noktalarında ortaya çıkan boşlukları “Perinçekçiler” olarak adlandırdığı grubun doldurmaya çalıştığını belirtti.

Vatan Partisi’ni “Laikliğe sadık, dışa mesafeli, aşırı milliyetçi, sosyalist, ABD ve Batı karşıtı, Rusya yanlısı ve Avrasyacı” olarak tanımlayan Gürcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paralel devleti tasfiye etmekte ve PKK ile mücadelede en güvendiği kurumun Vatan Partisi haline geldiğini söyledi.

Vatan Partisi ekibinin AKP’nin muhafazakar tabanına karşı da hareket ettiğini iddia eden Gürcan, Perinçek’in devletin güvenlik ve istihbarat kademelerinin arkasındaki “gizli el” olarak görüldüğünü, hatta OHAL’in uzatılmasında kilit rol oynadığını savundu.

VATAN PARTİSİ’NE FETÖ GİREMEDİ

Muhafazakar milliyetçi grubun FETÖ tarafından manipüle edilmiş olduğunu ve bunun Erdoğan açısından bir güvenlik açığı oluşturduğunu savunan Gürcan, Vatan Partisi’nin içine FETÖ’nün giremediğini ve onlara karşı savaşta her zaman kararlı olunduğunu belirtti. Gürcan, güvenlik ve istihbarat sistemini laik ve sosyalist temellere oturan Vatan Partisi’ne teslim etmenin muhafazakar milliyetçi AKP elitlerini ve AKP’ye yakın kişileri bürokrasiden uzaklaştırmak anlamına gelebileceğini de söyledi.

FETÖ ile mücadelenin yanı sıra kişisel güvenliği konusunda da ‘Perinçekçilere’ büyük ihtiyaç duyduğunu iddia ettiği Erdoğan’ı, grubun bu ihtiyaçtan yararlanarak bürokrasideki tasfiyeleri abartıp Erdoğan’ın uzun zamandır çevresinde bulunan kişileri ve hatta kendisini bile hedef alabileceğini söyleyerek uyardı.

HENRY BARKEY ONAYLADI

CIA’nın Türkiye uzmanı Henry Barkey de Gürcan’ın yazısını kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Barkey, paylaşımının üzerine düştüğü notta Gürcan’ın yazısını onaylayarak şunları ekledi:

“Gürcan güzel bir konuya değinmiş fakat belirtmediği şey, ‘Perinçek ve grubunun saçma suçlamalar ve şiddet yoluyla insanların gözünü korkutmaya kararlı tetikçiler’ olduğu…” Barkey’in hakaretini paylaşanlar içinde ise Diken yazarı Amberin Zaman da var.

AKP’YE YAKIN ÇEVRELERDEN İTİRAZ

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Yenişafak gazetesinin yazarlarından Hüseyin Likoğlu, Vatan Partisi’ne karşı yürütülen operasyona ilk itiraz edenlerden oldu. 10 Ekim tarihli “Mandacı Muhipler” başlıklı yazısında. 2014 Ekiminde HSYK seçimlerinde oluşturulan birliğin 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde büyük payı olduğunu belirterek Vatan Partisi’nin Yenikapı’ya davet edilmemesini eleştirdi. FETÖ medyasısının HSYK seçimleri ve sonrası için “AK Parti, Perinçek ile yargıda koalisyon kurdu” dediğini belirten Likoğlu, “Niye Vatan Partili birisini konuşturuyorsunuz itirazlarını bir yerden hatırlıyoruz. Bu itirazların kime hizmet ettiğini de iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Likoğlu yazısını şöyle tamamladı:

İkinci Kurtuluş Savaşını veriyoruz. Mütarekecilere karşı mücadele basını görevini yerine getirmeye devam edeceğiz. Birileri mandacı, ABD veya İngiliz muhibbi olabilir. Biz de Anadolu muhipleri olarak, doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.