anadoluverumelimedya.com

İran’dan Türkiye’nin katıldığı toplantıya sert tepki: Öğüt verecek durumda değiller

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Riyad toplantısına katılan ülkeler hedef alınarak, “Başka ülkelerin içişlerine karışan bu ülkeler, diğer ülkelere öğüt verecek konumda değiller” ifadesine yer verildi.

Reklam alanı

Açıklamada şöyle denildi:

“Sorumsuz bir şekilde bölge ülkelerinin içişlerine karışıp, komşularının toprak bütünlüğünü ihlal edenler, başka ülkelere öğüt verecek konumda değiller. Bugün Suriye, Yemen, Bahreyn, Irak ve Libya’da ortaya çıkan içler acısı durum, Riyad toplantısına katılan birçok ülkenin müdahalesi sonucunda meydana gelen bir durumdur. Şimdi ise bu ülkeler yenilgiye uğramış politikalarının çaresini diğerlerini suçlayarak aramaktalar.”

Tahran yönetimin tepkisinin devamında şu ifadelere yer verildi:

“Halep dâhil Suriye’nin çeşitli bölgelerinde teröristlerin işlediği cinayetler kötü bir insani durum oluşturmuşken, bu şehrin teröristlerden kurtarılmasına yönelik yapılan girişimlere toplantıya katılan ülkelerce tepki gösterilmesi anlamsızdır.”

Türkiye’nin stratejik ortak konumunda olduğu KİK, Basra Körfezi’ne kıyısı olan Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşuyor. Konseyin Yüksek 5. toplantısı 12-13 Ekim’de Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da yapıldı.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.