anadoluverumelimedya.com

Cezası bitse dahi 6 ay parti organlarına seçilemiyecek

CHP MYK, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı disiplin kuruluna sevk etti.

CHP MYK’sı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar için disiplin kurulu sürecini başlatma kararı aldı.

Reklam alanı

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Selin Sayek Böke CHP MYK sonrası yaptığı açıklamada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile ilgili disiplin kurulu sürecii başlattıklarını duyurdu.

Detaylara girmeyen Böke, konuya ilişkin disiplin süreci sonunda açıklama yapacaklarını söyledi.

Hazinedar’ın geçici çıkarma istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiği, CHP tüzüğüne göre; geçici çıkarma üyenin partiden ‘bir yıldan iki yıla’ kadar ilişkisinin kesilmesi anlamına geliyor. Geçici çıkarma cezası alanlar, bu süre içinde parti üyelerine tanınan hakları kullanamıyor ve cezanın bitiminden itibaren 6 ay süreyle parti organlarına seçilemiyorlar.

CEZASI BİTSE DAHİ 6 AY PARTİ ORGANLARINA SEÇİLEMİYOR

CHP Tüzüğü’ne göre, parti içinde ayrılık gözeten ve ayrımcılık yapan, parti düzenini bozma ve çalışmaları aksatma tutumu sergileyen üyeler için geçici ihraç (çıkarma) cezası verilebiliyor. Geçici ihraç, üyenin partiden 1 yıldan 2 yıla kadar ilişkisinin kesilmesini öngörüyor. Parti tüzüğüne göre, geçici çıkarma cezası alanlar, bu süre içinde parti üyelerine tanınan haklardan yararlanamıyor ve cezanın tamamlanmasından itibaren 6 ay süre ile parti organlarına seçilemiyor. Hakkında tedbir kararı alınmayan Hazinedar, süreç tamamlanana kadar parti faaliyetlerini sürdürebilecek.

HAZİNEDAR’IN DİSİPLİN SÜRECİ 1 YIL ÖNCE BAŞLADI

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın disipline sevk edilmesi süreci yaklaşık bir yıl önce başladı. Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır’dan oluşan üç kişilik ‘belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını inceleme’ komisyonu rapor hazırladı. Raporda Hazinedar’ın disipline sevk edilmesi istendi. Hazinedar hakkında parti disiplinine uygun davranmaması, ağac kesimi yapması, belediye işçilerine umre dönüşü kendisini karşılatması ve zabıtalara vatandaşları dövdürmesi gibi suçlamalar bulunuyordu. İlçe kongresi tartışması bazı CHP’lilerin iş yerlerinin yıkılması da basına yansımıştı.

AYKUT ERDOĞDU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yaşananlardan sonra CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a tepki gösterip ağır sözler sarf etmişti. Belediye Başkanı Hazinedar’ın disipline verilmesini isteyen Erdoğdu, Twitter hesabından şu mesajı paylaşmıştı: “Bıçak kemiğe dayandı… Kan kusup kızılcık şerbeti içtim demekten bıktım… Beşiktaş Belediye Başkan’ı hakkında disiplin süreci başlamalı…” Hazinedar için CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de dönüşünde, havaalanına işçilerin götürülmesi üzerinden eleştirmişti. Temmuz ayında Parti Meclisi’nde İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu’nun teklifiyle Hazinedar hakkında yeniden rapor hazırlanması benimsenmişti.

yenisoluk

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.