anadoluverumelimedya.com

Trabzon Valisi ile CHP’li isimden “Cerrattepe” kavgası

Artvin’deki Cerattepe tartışması büyüyor… Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Artvin Cerrattepe’deki maden projesiyle ilgili olarak “Türkiye’de üretimin artırmanın önündeki tüm engellerin kafasını koparacağız bu kadar açık ve net” dedi.

CHP’li Bayraktutan Meclis’te yaptığı açıklamada, Artvin’in şu andaki en büyük sorununun Cerattepe olduğunu söyledi ve ” Başımızda bir bela var, Cerattepe belası, kurtaramıyoruz. 25 yıldır mahkeme kararlarıyla mücadele ediyoruz. Mahkeme kararlarına herkes uyuyor hükümet uymuyor” dedi ve şunları söyledi:

Reklam alanı

”İki yıl önce lehimizde mahkeme kararı verildi. Heyetteki hakimlerden biri şu anda Akşehir Cezaevinde yatıyor, diğer 2 tanesini ise tenzili rütbeyle başka illere sürdüler. Rize’de yeni bir heyet oluşturuldu ve istedikleri kararı aldılar. Sanmayın ki Artvinliler bu kararı yuttu. Bu kararı tanımıyoruz. Mahkeme günü 6 kere arandık, 6 kere durdurulduk, 6 kere bazı arkadaşlarımız çoraplarına varıncaya kadar arandılar. Artvin Valiliği duruşma gününden itibaren bir ay süreyle olağanüstü hal ilan etti.

GEL BENDEN BAŞLA

Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı gerçekleşti, ortada ne polis gördük ne jandarma gördük. Bir yıldır Artvinliler ormanı hükümetten korumaya çalışıyorlar. Ormanı Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan korumaya çalışıyorlar. Bir yıldır nöbet tutuyorduk. Yürütmeyi durdurma kararı bir yıl saklandı ve Artvinli ile jandarmayı, polisi karşı karşıya getirdi. Trabzon Valisi “Madene karşı çıkanların kafasını kopartırım” demiş. O zannediyor ki ben Fransız Devrimi’nde Bastille Hapishanesi’nde giyotin cellatlığı yapıyorum. Kimin kafasını kopartacaksa Sayın Vali önce benden başlasın gel benim kafamı kopar bakalım gücün yetiyor mu?”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.