anadoluverumelimedya.com

Trafo için fidanları söktüler, vatandaşlar yeniden dikti!

Edirne Kocasinan Mahallesi’nde mahalle sakinleri tarafından 1 yıl önce dikilen 12 çam fidanının trafo binası için sökülmesine tepki olarak yerine yeni fidanlar dikildi…

Reklam alanı

Edirne Merkez Kocasinan Mahallesi’nde mahalle sakinleri tarafından 1 yıl önce dikilen 12 çam fidanının Belediye’nin bölgeyi tahsis ettiği TREDAŞ yetkilileri tarafından sökülmesinin yankıları sürüyor. Fidanların sökülmesinin ardından, mahalle sakinleri, çevre gönüllüleri ve bazı STK’lar söz konusu alanda piknik yaparak tepkilerini dile getirdi. Hafta içi trafo yapılmak üzere kazılan çukuru yine kendi elleriyle doldurup sökülen 12 fidanın yerine yenisini diken mahalle sakinleri hep bir ağızdan ‘yeşilime dokunma’ diye seslenerek Belediye Başkanlığı ve TREDAŞ yetkililerinin yanlıştan dönmelerini istedi. Fidan dikiminde minik bir kız çocuğu ve bazı ilkokul öğrencileri de anne babalarına destek verdi.

Bu yeşil alana Türkiye Futbol Amatörleri Derneği Edirne Şubesi tarafından 2005 yılında yapılan betonarme binayı Danıştay 6’ncı Dairesinin kararı üzerine 2014 yılı sonlarında yıkmak zorunda kalan Edirne Belediyesi, aynı alanın bir bölümünü bu kez ana trafo kurulması için TREDAŞ’a tahsis edince mahalle sakinleri de yeşil alan için mücadeleye başladı. Geçtiğimiz hafta içinde yetkililer tarafından yeşil alandaki fidanların sökülüp iki yetişkin çam ağacının da ‘başka yere nakledilmek üzere’ alındığını gören mahalle sakinleri dün bölgede piknik yaparak tepkilerini dile getirdi.

TMMOB, Çevre Gönüllüleri Derneği ve EDOSK gibi doğasever dernekleriyle çevre duyarlılarının da destek verdiği etkinlikte ayrıca hafta içi sökülen 12 fidanın yerine yenileri dikildi. Miniklerin ve çocukların da fidan dikerek yardımcı olduğu etkinlikte konuşan mahalle sakini Furkan Fulya Ermin, üç haftadır söz konusu yeşil alan için mücadele verdiklerini dile getirerek; “Geçen hafta sökülen fidanların yerine yenilerini dikiyoruz. Bunların yeniden sökülmesini istemiyoruz. Buraya trafo konulup tehlikeli bir alana dönüşmesini istemiyoruz. Gördüğünüz gibi mahalleli olarak hepimiz toplandık, birlik olup çamlarımızı tekrar diktik. Tekrar sökülmesin, eski halinde kalsın istiyoruz. Buraya trafo yapılmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.

GÖKERKÜÇÜK: “MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
Etkinliğe Edirne Kent Konseyi adına destek veren Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökerküçük de, söz konusu yere trafo yapılmasının ısrar edilmesi halinde tepkilerini göstermeye, destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Gökerküçük; “Mahalleli artık mahallenin sakini değil, sahibi. Dolayısıyla kentine ve mahallesine sahip çıkıyor. Kaldı ki bu yeşil alana bina yapılamaz kayıtlı mahkeme kararı var. Bu mahkeme kararına rağmen birileri buraya trafo yapmak istiyorsa burada mahalleli herşeyi göze alıp mücadelesini gösterecek. Biz de takip edeceğiz, birlikte olacağız. Kent bir bütündür. Bir tarafı yok edip diğer tarafı iyileştiririz diye bir mantık olmaz. Eskisiyle yenisiyle kent hepimizindir” diye konuştu.

GÖKERKÜÇÜK: “YEŞİLİ SEVEN BAŞKAN ALGISINI KIRACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”
Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ilk seçildiği zamanlarda kepçenin önüne oturarak yeşile karşı duyarlılık gösterdiğini hatırlatan Gökerküçük; “Belediye başkanımız ilk seçildiğinde yeşil alan için kepçenin önünde durmuştu. Ben bu hatadan cayacağını sanıyorum. Caymazsa kent için de iyi olmaz, onun da o yeşilsever algısı biter. Çünkü kendisi yeşili seven, doğa seven bir başkan olarak tanınıyor. Bu algıyı kıracağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.
TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Nihat Çolak ise mahallelinin her zaman yanında olacaklarının altını çizdi. Çolak; “Kentimizde ne yazık ki yeşil alanlar lokal alanı, ticaret alanı, trafo gibi yerler için kullanılmak isteyen anlayışların etkisi altında. Biz mahallelinin her zaman yanında olacağız. Edirne’yi birlikte yönetmek demek Edirne’de mahalleliyle, halkla birlikte yönetmek demektir. Mahalleliye, halka rağmen yeşil alanların bu şekilde kullanılmasını desteklemiyoruz. Mahallelinin bu mücadelede yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri ve STK temsilcileri daha sonra piknik yaparak yeni ekilen fidanlara sahip çıkacaklarını ve mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

kuzeyormanları

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.